نصب شیرالات بهداشتی ساختمان, قیمت و جدول ارتفاع نصب شیرالات

نصب شیرالات تهران

نصب شیرالات بهداشتی ساختمان, قیمت و جدول ارتفاع نصب شیرالات

نصب شیرالات ساختمانی-سرویس بهداشتی

نصب شیرالات بهداشتی ساختمان در سراسر تهران

تلفن : 09122437371-22533080 شبانه روزی

نصب و تعمیر توالت فرنگی , روشویی و لوازم بهداشتی

اجرا و تعمیر لوله کشی آب , گاز شوفاژ فاضلاب و شیرالات

راه اندازی وسرویس موتورخانه شوفاژ ,رادیاتور,پکیج و کولر

نصب شیرالات بهداشتی ساختمان پس از انجام لوله کشی ساختمان صورت میگیرد.بنابراین در هنگام لوله کشی و پس از آن درهنگام عملیات ساختمانی باید مراقب بود به لوله کشی و فواصل در نظر گرفته شده برای شیرالات آسیب نرسد . برخی از شیرهای را میتوان با کمی حوصله نصب نمود , اما برخی از آنها مانند نصب شیر ظرفشویی شلنگدار که نسبتا سخت تر میباشد بایستی با  مهارت و تجربه صورت بگیرد.

در نصب شیرالات بهداشتی 4 نکته اصلی حایز اهمیت است. نکته اول انتخاب محل صحیح نصب, نکته دوم انتخاب درست نوع شیرالات و لوازم, نکته سوم زاویه و نحوه صحیح شیرالات از لحاظ تراز و شاقول بودن  و نکته چهارم تست و آب بندی دقیق در نصب است. در هنگام نصب شیرالات بایستی به این نکته هم توجه کرد که هنگام نصب, شیر و اتصالات مورد نظر تحت فشار قرار نگیرند. از این جهت میتوان نصب شیرالات را به نحوه صحیح لوله کشی نیز مرتبط دانست.

شیرالات بهداشتی به 2 دسته شیرالات روکار و شیرالات توکار تقسیم بندی میشوند که از لحاظ لوله کشی و نصب تفاوتهایی بین نوع لوله کشی و نصب این دو دسته شیرالات با یکدیگر وجود دارد و در هنگام لوله کشی آب بایستی مشخص شود که مالک قصد نصب شیرالات توکار یا روکار را داشته و بر اساس آن لوله کشی آب سرد و گرم انجام شود.

البته از لحاظ محل قرارگیری, چیدمان و ارتفاع نصب شیرالات توکار و روکار هیچ تفاوت عمده ای وجود نداشته و در نهایت هر دو مدل شیر بایستی مناسب ترین محل برای استفاده و دسترسی داشته باشند.

نحوه نصب شیرالات بهداشتی

به دلیل تفاوت هایی که در شکل و طرز استفاده از شیرهای مخلوط آب سرد و گرم وجود دارد, فرمول و دستورالعمل یکسانی برای تمام انواع شیرالات وجود نداشته و نحوه نصب شیرالات تا حد کمی با تفاوتهایی همراه میباشد. البته کلیت شیوه نصب یکسان بوده و سایزبندی و ارتفاع و فواصل باعث میشود که نصاب شیرالات بایستی از مهارت نسبی برخوردار باشد.

به طور کلی شیرالات روکار به دو شکل دیواری و توکاسه قابل نصب هستند و هرکدام از شیرالات مانند نصب شیر ظرفشویی, روشویی به انواع شیر مخلوط توکاسه و شیر توالت و دوش به روش نصب شیر مخلوط دیواری به سیستم لوله کشی ساختمان متصل میشوند . شیر دیواری به طور مستقیم به اتصال بیرون آمده از دیوار و شیر توکاسه توسط شلنگ و شیرپیسوار به اتصالات لوله کشی آب سرد و گرم وصل میشوند.

فاصله مابین لوله های آب سردوگرم و همچنین شیر لوله شوفاژ رفت و برگشت بسیار مهم است ,  و اگر پس از کاشیکاری این فواصل کم و زیاد شده باشد برای نصب شیرالات با مشکل مواجه خواهیم شد, و شیرالات و همچنین رادیاتور ها ممکن است از حالت تراز خارج شوند که این مساله هم از لحاظ زیبایی و هم از لحاظ استحکام یک امتیاز منفی محسوب میشود.

نصب شیرالات تهران

جدول ارتفاع نصب شیرآلات بهداشتی

جدول ارتفاع نصب شیرآلات بهداشتی

نوع شیر و تجهیزات

لوله آب

لوله فاضلاب
شیر توالت ایرانی 40-45
شیر توالت فرنگی 45-55
شیر دوش حمام
90-100
محل نصب سردوش

180-200

شیر سینک ظرفشویی 80-90 40-50
شیر روشویی

80

40-50
شیر پیسوار

50-55

40-50
ارتفاع شیر وان
70-90

اندازه ها به سانتی متر میباشد.

آکس و استانداردهای نصب:

نصب شیرالات و اندازه ها: فاصله آکس تو آکس بین لوله آب سردوگرم شیر دیواری(دوش و توالت) 153 میلی متر ,  فاصله استاندارد شیرهای پبیسوال سردوگرم زیر سینک ظرفشویی و روشویی 280 میلی متر فاصله بین شیر رفت و برگشت رادیاتور 500 میلیمتر است.

البته استانداردهای و فواصل دیگری برای شیررفت و برگشت رادیاتور نیز تعریف شده است .اما آن چیزی که در ایران و تهران مرسوم است این فاصله است.

فاصله توالت فرنگی از دیوار:

فاصله تمام شده توالت فرنگی از دیوار طرفین و پشت نیز حداقل25 تا 45 سانتیمتر است.این فاصله با توجه به سایز توالت فرنگی و ایرانی و ابعاد سرویس بهداشتی و سلیقه اعمال میشود. برای هر یک از تجهیزات سرویس بهداشتی نیز یک ارتفاع استاندارد تعریف شده است.

ارتفاع نصب شیرآلات

ارتفاع استاندارد شیرالات جدای از اعدادی که برای راحتی استفاده کاربر از شیرالات است , یک همگونی و هماهنگی با مجری لوله کشی تاسیساتی و سایر بخشهای ساختمان بوجود می آورد و هنگام تغییر و تحولات در اجرای سایر زمینه های ساختمان , مجری و ناظر با توجه به این ارتفاع و فواصل استاندارد در تعیین تغییرات احتمالی تصمیم گیری میکنند.

ارتفاع نصب روشویی:

ارتفاع تمام شده نصب شیر روشویی و سینک ظرفشویی بین 80 تا 85 سانتیمتر میباشد.ارتفاع نصب شیر دوش حدود 90 سانتیمتر است و سردوشی باید در ارتفاع 2 متری قرار بگیرد.

خروجی فاضلاب روشویی و سینک ظرفشویی  در ارتفاع  40 تا 45 سانتی متر, ارتفاع نصب روشویی حدود 80 سانتیمتر,  شیر پیسوار روشویی و سینک آشپزخانه در ارتفاع 45 تا 55 سانتیمتر,

ارتفاع نصب شیر توالت فرنگی 55 سانتیمتر و شیر آفتابه ای ایرانی نیز بایست بین 40 تا 45 سانتیمتر باشد. ارتفاع نصب فلاش تانک باید حدود 180 سانتیمتر باشد , و سیفون فشاری یا فلاش والو هم باید در ارتفاع 1 متری نصب شود .

ارتفاع نصب شیر دوش 90 تا 100 سانتی متر و علمک دوش متحرک یا ثابت در حدود 180 تا 200 سانتی متری نصب میشوند.

نصب شیر مخلوط دوش در ارتفاع 70 و نصب شیر دوش وان نیز در ارتفاع 170 تا 190 سانتیمتر صورت میپذیرد.

ارتفاع نصب سینک ظرفشویی نیز مانند روشویی در حدود 80 تا 85 سانتی متر است. ارتفاع نصب شیر پیسوار پرکن فرنگی در حدود 25 سانت و ارتفاع نصب فلاش تانک ایرانی در حدود 180 سانتی متر میباشد.

استاندارهای فوق برای نصب شیرالات توکار نیز اجرا میشود.

دستمزد نصب شیرالات

شیرالات پیسوال زیر روشویی و زیر سینک نیز باید در ارتفاع 50 سانتیمتری نصب شود . نصب شیر اهرمی سینک و روشویی نیز باید کمی مایل باشد.تا استفاده از آن راحت تر باشد. نصب شیر ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی نیزدر ارتفاع 30تا 40 سانتیمتری صحیح میباشد.

برای نصب اکسسوری و لوازم سرویس بهداشتی نیزباید ارتفاع و تقارن حفظ شود تا زیباتر به نظر برسد. تعویض شیر مخلوط هم با وجود داشتن لنگی آسانتر است و فواصل غیر استاندارد را همپوشانی میکند.

نحوه نصب شیر اهرمی توالت

نصب شیر اهرمی توالت فرنگی و دستشویی ایرانی و حتی دوش که به نام شیرهای دیواری معروف  هستند , معمولا با  واسطه یک اتصال به نام لنگی شیر مخلوط به داخل روزه لوله کشی و مهره شیر انجام میشود . لنگی از سمت سایز 1/2 اینچ توسط نوار تفلون آب بندی میشود و از سمت شیر توسط یک واشر 2/5 به مهره 3/4 شیر وصل میگردد .

نصاب شیرالات

یک نصاب شیرالات در هنگام نصب باید علاوه بر دانستن استاندارهای اندازه و ارتفاع نصب شیر به راهنمای نصب شیرالات توجه کند تا طریقه و نحوه صحیح منحصر به فرد شیرهای مختلف را اعمال کند.

نصب شیرهای بهداشتی شما را در اسرع وقت با کیفتیت عالی و قیمت مناسب به بسپارید.

لیست قیمت نصب شیرآلات

اجرت نصب شیرآلات ساختمان رنج متفاوتی دارد. تعداد شیرالات , نوع شیر , طریقه نصب شیر و سختی آن و حتی قیمت شیرالات نیز بر قیمت دستمزد و اجرت نصب شیرالات موثر میباشد.

هر چقدر تعداد شیرآلات بیشتر باشد میتوان گفت که دستمزد نصب آن تا میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکند. نصب شیر های گران قیمت و طلایی با توجه به دقت و وقت بیشتری که از نصاب میگیرد و مهارت نصاب شیر تا حدی بیشتر از نصب شیرهای معمولی تمام میشود.

با توجه به رشد روزافزون تورم نمی توان رقم دقیقی از اجرت نصب شیر بهداشتی اعلام کرد و باید هر ساله قیمتها نصب را به روز کرد.

اما حدود در سال 1401 برای نصب یک شیر معمولی بین 150 تا 250 هزار تومان دستمزد متوسط میباشد که در صورت افزایش تعداد شیر ها و راحتی و ساختی آن به قیمت دستمزد شیر افزوده میشود. در ادامه لیست قیمت نصب شیرالات شامل فقط اجرت نصب شیرالات بدون احتساب مخارج خرید جنس و به صورت تکی آورده شده است. بدیهی است که با افزایش تعداد شیرالات قیمتهای فوق قابل چانه زنی و کاهش هستند.

حتی اجرت و دستمزد 2 عدد شیر به دلیل نصب همزمان حداقل یک تخفیف 50 هزار تومانی دارد, چرا که رفت و آمد و حمل لوازم برای نصب یک یا چند عدد شیر انجام شده و نصاب شیرالات ترجیح میدهد که با ارایه تخفیف از ایاب و ذهاب بیهوده جلوگیری کند.

نصب شیر ظرفشویی   150 تا 180 هزار تومان

نصب شیر توالت        120 تا 150 هزار تومان

نصب شیر روشویی      150 تا 180 هزار تومان

نصب شیر و دوش حمام 150 تا 250 هزار تومان

نصب شیر ظرفشویی شلنگ دار یا شاوری 200 تا 300 هزار تومان

نصب علم یونیکا و یونیورست دوش حمام 150 تا 250 هزار تومان

نصب روشویی کابینتی 250 تا 350 هزار تومان

نصب روشویی سنگی 350 تا 600 هزار تومان

نصب روشویی معمولی با شیر 200 تا 250 هزار تومان

نصب توالت فرنگی 200 تا 350 هزار تومان

نصب توالت فرنگی بیده دار 300 تا 450 هزار تومان.

اجرت نصب شیرالات اهرمی و معمولی قدیمی یا پیچی هم تفاوتی نداشته و همگی شامل لیست قیمت شیرالات در بالا میشوند.

متعقات شیرالات

بسته به نوع شیر , در نصب شیرهای بهداشتی از لوازم جانبی و متعلقات مختلفی برای نصب و استفاده بکار گرفته میشود.

به طور کلی دو نوع شیر اهرمی و کلاسیک یا معمولی پیچی در بازار موجود است. البته در نصب شیرالات توکار نیز لوازم جداگانه ای برای نصب مورد استفاده قرار میگیرد که توضیح خواهیم داد , اما فعلا به لوازم شیرالات روکار و متریال آنها خواهیم پرداخت.

شیرهای کلاسیک یک پوسته یا کله گی از جنس برنج , ABS یا بعضا سربی دارند . یک هزارخاری نیز درون این پوسته ها برای درگیر شدن با مغزی شیر وجود دارد. مغزی شیرهای کلاسیک از جنس برنج زرد یا آبکاری شده هستند. مغزی شیر کلاسیک روی یک مهره چپ گرد نشسته و بوسیله پیچاندن موجب قطع و وصل و کم و زیاد کردن شدت جریان آب میشود.

یک مهره 3/4 نیز در شیرهای دیواری یا توکاسه دو پایه برای متصل کردن شیر به لنگی یا زانوی لوله آب در این شیرها تعبیه شده که با واشر 3/4 آب بندی میشوند. شیرهای دیواری به شیرهای دوش یا توالت که مستقیما به دیوار وصل میشوند , اطلاق میشود.

شیرهای تک پایه نیز شامل شیر ظرفشویی و روشویی هستند که بر روی سینک آشپزخانه یا روشویی دستشویی یا سرویس حمام نصب میشوند. این نوع شیرها برای نصب به سیستم لوله کشی از طریق یک شیلنگ به شیرهای پیسوار متصل میشوند. برای محکم و آب بندی  کردن این نوع شیرها روی سینک یا روشویی نیز پیچ مهره یا مهره و واشرهای مخصوصی وجود دارد که داخل بسته شیرالات وجود دارند.

شیرهای اهرمی نیز شامل یک اهرم برای باز و بسته و کم و زیاد کردن جریان آب و یک کاتریج پلاستیکی پرسی که اهرم به آن متصل است, میباشند.

شیرهای ظرفشویی دارای یک علم نسبتا بلند, شیرهای روشویی معمولا یک تکه بوده و آبریز آن معمولا با شیر یکپارچه میباشد.

نحوه نصب شیر ظرفشویی شلنگدار نیز مانند شیر ظرفشویی معمولی بوده و پس از نصب شیلنگهای تک پایه و قرار دادن روی سینک , شیر توسط مهره نعلی شکل یا تکی روی سینک محکم شده و سپس با عبور دادن شیلنگ شیر شاوری و متصل کردن آن به زیر شیر , این سمت شیر را به سردوش شیر متصل میکنیم. برخی شیرهای شاوری یا شلنگدار دارای وزنه گوی شکل  سربی بوده تا پس از بیرون آوردن شاور شیر به سرجای خود برگردد. سایز شیلنگ و نوع سردوش در شیرهای گوناگون با یکدیگر متفاوت میباشند.

شیر توالت دارای یک خروجی برای اتصال به شیلنگ آفتابه بوده و شیرهای دوش نیز دارای دو آبریز و یک سوپاپ شیر برای شیفت دادن ریزش آب از بالا یا پایین میباشند.

علم دوش نیز انواع مختلفی دارد , علم ثابت , علم متحرک یا یونیکا شیلنگ دار و علم ترکیبی یا یونیورست که شامل سردوش ثابت و شلنگ متحرک میباشند.

در نصب شیرالات بهداشتی قطعاتی که برای نصب آنها واشر تعبیه شده است, نیازی به استفاده از نوار تفلون نداشته و به دلیل استفاده از فلز برنج و ظرافت آن, به کار گیری نوار تفلون به خصوص با ضخامت بالا میتواند باعث آسیب زدن و ایجاد ترک در قطعات برنجی شود.

تعداد دورهای پیچیدن نوار تفلون هم در هنگام نصب شیرهای مختلف ممکن است , متفاوت باشد و این مقدار حتی به نوع و جنس فلز و سایز دنده نیز بستگی دارد . اما برای رزوه های معمولی تعداد پیجیدن نوار تفلون حدود 10 تا 15 دور است که کیفیت نوار تفلون هم میتواند در مقدار تفلون مصرفی تاثیر گذار باشد . نوار تفلونی خوب است که براثر مالش پاره نشود و کشش و انعطاف مناسب و در عین حال ضحامت خوبی داشته باشد . جهت پیچیدن نوار تفلون نیز در جهت پیچش دنده ها یعنی جهت عقربه های ساعت است.

اجرت نصب شیرآلات توکار

نحوه نصب شیرالات توکار شامل دو مرحله است, مرحله اول شامل نصب مکانیزم داخلی و استراکچر شیرالات و وال هنگ در حین عملیات ساختمانی و پیش از کاشی کاری و مرحله نهایی نصب تنه و لوازم بیرونی شیرالات توکار میباشد. از آنجا که نصب شیرالات توکار کمی تخصصی میباشد, این نوع شیرالات توسط برخی از نصاب شیرالات متخصص اینکار قابل انجام است.

از آنجا که ممکن است بین نصب مکانیزم داخلی و مغزی شیرالات با نصب تنه شیرالات بعد از کاشی کاری فاصله بیفتد, 2 راهکار برای براورد اجرت نصب شیرالات توکار وجود دارد. قیمت دهی کامل یا جداگانه.

همچنین به دلیل نیاز به لوله کشی خاصی مورد نیاز برای نصب شیرالات توکار این مساله کمی پیچیدگی نیز در این قسمت داشته و بهتر است برای استعلام قیمت نصب شیرالات توکار با ارایه توضیحات از نصاب بخواهید قیمت دقیقی ارایه دهد.

اما بدون احتساب لوله کشی و صرف نصب مکانیزم و تنه شیرالات روی کار قیمت نصب شیرالات توکار رقمی برای هر قطعه از رقمی بین 400 هزار تومان شروع شده و بسته به تعداد تا تکه ای 600 هزار تومان نصب دستمزد نصب شیرالات توکار باشد.

 

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاه (7)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *