هزینه و نحوه نصب رادیاتور شوفاژ پره ای و پنلی

هزینه و نحوه نصب رادیاتور شوفاژ پره ای و پنلی

نصب رادیاتور شوفاژ

انواع رادیاتور , قیمت و نحوه نصب رادیاتور شوفاژ پره ای و پنلی

تلفن : 09122437371–  22533080  شبانه روزی

نصب و تعمیر انواع رادیاتور پره ای , پنلی , فولادی

نصب رادیاتور حوله خشک کن سرویس بهداشتی حمام

نکات مهم در نصب رادیاتور شوفاژ

برای افزایش راندمان رادیاتور شوفاژ بدون شیب و کاملا تراز نصب شود. بهتر است تا حد امکان رادیاتور در جایی نصب شود که فضای اطراف رادیاتور باز باشد, تا گردش هوا و تبادل بهتر انجام شود. از آجا که سردترین نقاط هر اتاق در مجاورت پنجره هاست, نصب رادیاتور نزدیک در و پنجره بهترین جای ممکن است. چون گرما به بهترین نحوه ممکن توزیع خواهد شد.

هنگام نصب رادیاتور نبایستی هیچ فشاری از قسمت شیر به دیوار وارد شود, چرا که ممکن است موجب ترک خوردن گچ و ریختن رنگ شده و به مرور باعث خرابی و حتی نشتی و شگستن لوله اتصالات داخل دیوار شود.

نصب رادیاتور با فاصله 8 تا 12 سانتی متری کف زمین بهتر فاصله ممکن از نظر گردش هوا و گرمای رادیاتور است. استفاده از شیر ترموستاتیک موجب صرفه جویی در مصرف انرژی و کنترل بهینه دمای محیط میشود. شیر هواگیری اتوماتیک نیز میتواند باعث هواگیری خودکار رادیاتور شده و امکان نشت آب به اطراف را در هنگام هواگیری دستی کاهش دهد.

قیمت نصب رادیاتور شوفاژ

قیمت نصب رادیاتور شوفاژ بسته به اندازه رادیاتور و تعداد رادیاتورهای قابل نصب دارد. به طور معمول اجرت نصب رادیاتور پره ای نسبت به رادیاتور پنلی کمتر است. نیاز به اتوی لوله کشی میتواند اجرت نصب رادیاتور را افزایش دهد. اگر نصب شیرالات همراه با نصب رادیاتور شوفاژ باشد, قیمت متفاوت است و تعویض رادیاتور نیز اجرت دیگری دارد.

هزینه نصب رادیاتور پنلی

همانطور که ذکر شد, تعداد رادیاتور نقش مهمی در تعیین قیمت نصب رادیاتور شوفاژ دارد. اما به طول متوسط هزینه نصب رادیاتور پنلی در تعداد بالای 3 عدد بین 120 تا 150 هزار تومان, هزینه نصب رادیاتور یک تا 2 عدد در حدود 150 تا 200 هزار تومان است. اگر تعداد نصب بالا بوده و نصب شیرالات هم در کنار آن باشد شاید تا هر عدد 100 هزار تومان هم کاهش قیمت داشته باشد. ممکن است تعویض رادیاتور و شیرالات مربوطه نیز موجب بالارفتن دستمزد تعویض و نصب رادیاتور پنلی شود.

قیمت نصب رادیاتور پره ای

قیمت نصب رادیاتور پره ای نیز در حدود 100 تا 150 هزار تومان است. اگر اضافه کردن و کوپل کردن رادیاتورها به یکدیگر هم داشته باشد هر کوپل کردن بین 100 تا 150 هزار تومان افزایش قیمت داشته و در صورت افزایش تعداد ممکن است تا 80 هزار تومان هم نصب شود. هزینه تعویض رادیاتور نیز بسته به نحوه نصب شوفاژ دارد.

نصب شیرالات ,آب بندی و تعویض شیر رادیاتور, اجرای لوله کشی شوفاژ و سرد و گرم و جابجایی, تبدیل موتورخانه و آبگرمکن و لوله کشی پکیج دیواری, رفع نشتی شوفاژ ,شیرالات و هواگیری شوفاژ اجرای لوله کشی روکار و توکار.

هزینه نصب رادیاتور

نحوه نصب رادیاتور شوفاژ

نصب رادیاتور شوفاژ معمولا بعد پس از پایان عملیات ساختمانی  و همراه با نصب شیرالات صورت میپذیرد .برای براورد تعداد رادیاتورهای محیط ,متراژ زیربنا , آب و هوای منطقه و سیستم گرمایشی از پارامترهای تاثیرگذار هستند.

اما علاوه بر تعداد و طول رادیاتور پارامتر مهمی که برای مشخص کردن اندازه و تعداد رادیاتورها تاثیرگذار است , فاکتور موثر , ضریب حرارتی رادیاتور مهم است , که در برندهای و مدلهای مختلف رادیاتور شوفاژ متفاوت هستند .

معمولا کارخانجات مختلف همراه با رادیاتور کاتالوگی ارایه داده و یا حداقل میتوانید از فروشنده سوال کنید و یا با یک سرچ ساده از اینترنت این ضریب حرارتی را بدست آورید .

در ادامه برای نمونه ضریب حرارتی چند برند معروف رادیاتور پره ای و پنلی در بازار ایران به شما ارایه میدهیم .

در حال حاضر بیشتر از دو مدل پره ای و پنلی یا متری برای نصب رادیاتور در منازل استفاده میشود که بستگی به مارک رادیاتور و مدل آن بازدهی حرارتی آنها متفاوت میباشند .

ضریب حرارتی هر پره رادیاتور کال 500 یا صادراتی ایران رادیاتور 152 کیلو کالری.

ضریب حرارتی هر پره رادیاتور ترمو کالر 500 سایز 3 ایران رادیاتور 126 کیلو کالری.

ضریب حرارتی هر متر رادیاتور پنلی فولادی 500  ایران رادیاتور   1650 کیلو کالری.

مقدمات راه اندازی و نصب شوفاژ

معمولا موتورخانه و پکیج های شوفاژ دیواری و زمینی مولدهای حرارتی هستند که در نصب شوفاژها از نیازهای اولیه هستند . وجود یک لوله کشی رفت و برگشت از پکیج یا موتورخانه به سمت رادیاتورهای توسط یک لوله اصلی و انشعابات آن نیز از ضروریات نصب شوفاژ رادیاتوری میباشد .

روش محاسبه تعداد رادیاتور

برای براورد تعداد پره رادیاتور پارامترهای گوناگونی  وجود دارد که بسته به وضعیت اقلیمی و  محیطی محل نصب و بازدهی و ضریب حرارتی رادیاتور، ارقامی متقاوت حاصل میشود . اما به طور نرمال در شرایط آب و هوایی فصل زمستان شهرهایی مثل تهران یا کرج و قزوین برای طبقاتی که سقف آن پشت بام است و یا طبقه ی پایین واحد مسکونی پارکینگ است 110 کیلوکالری برای هر مترمربع و برای طبقات وسط 90 کیلوکالری جوابگوی گرمایش را میدهد.

البته فاکتوری مثل ساخته شدن , دیوار مجاور آپارتمان یا در معرض سرما بودن آن هم تاثیرگذار است و اینکه سازه در معرض بادهای زمستانی باشد یا در پناه ساختمان دیگری باشد .

مثلا برای یک آپارتمان 70 متری در طبقه دوم ساختمان تعداد رادیاتوری لازم است که پاسخگوی 6300 کیلو کالری بوده و بر اساس ظرفیت حرارتی رادیاتوری که قصد تهیه آنرا دارید , اقدام به خرید آن نمایید.

بدین ترتیب آپارتمان 70 متری شما احتیاج به 63 پره رادیاتور نیاز دارد , که هر پره ظرفیت حرارتی 100 کیلوکالری را داشته باشد.

در مورد محاسبه نصب رادیاتورهای پانلی نیز میتوانید , 6300 کیلو کالری را تقسیم بر ضریب حرارتی هر متر از برند رادیاتور مورد نظر مینمایید . مثلا اگر  ظرفیت حرارتی هر متر رادیاتور پنلی 1000 باشد شما به 6 متر و سی سانتیمتر رادیاتور پنلی برای گرم کردن منزل 70 متری خود نیاز دارید.

بدیهی است که در این محاسبات ظرفیت حرارتی حوله خشک کن حمام نیز محاسبه میشود.

اندازه رادیاتورها

تولید رادیاتورهای پنلی در طول 60 ,80 , 120,100 ,140 و 160 سانتیمتر است.

رادیاتورهای پره ای هم در تعداد پره های 5 ,7 ,10 و 20 پره به بازار عرضه میشوند . عرض پره های رادیاتور نیز معمولا5 ,  6 سانتی یا  8 سانتیمتری هستند.

آکس یا فاصله بین دو لوله رفت و برگشت رادیاتور نیز معمولا 500 میلیمتر است , اما برای برخی موارد خاص در آکسهای 350 و 600 نیز به بازار عرضه میشوند.

رادیاتور پره ای یا پنلی

رادیاتورهای پره ای از جنس آلومینیوم بوده و در برابر زنگ زدگی مقاومت بیشتری نسبت به رادیاتورهای پنلی که از جنس فولاد هستند ,از خود نشان میدهند. پس بهتر است برای مناطقی شمالی کشور از رادیاتور پره ای استفاده کنیم.

اما نکته ای که ممکن است ما را ترغیب به استفاده از رادیاتور پنلی نماید , این است که جنس مبدلهای پکیج دیواری از مس بوده و اگر از رادیاتور آلمینیومی استفاده کنید, موجب آزاد شدن یونهای منفی در سیستم شوفاژ شده و بخاطر یونیزه شدن آب شوفاژ و آزاد شدن گاز درون آن , هر از چندی رادیاتور شما هواگرفته و بایستی با هواگیری , مشکل را رفع نمایید. در صورت خرابی و سوراخ شدن, بیشتر رادیاتورهای پره ای قابل تعویض میباشند ,اما رادیاتورهای فولادی به هیچ وجه درست نمیشود و بایستی رادیاتور خراب را تعویض کنید.

طریقه نصب شوفاژ

پس از انشعاب گیری لوله کشی شوفاژ تا محل مورد نظر , برای نصب رادیاتور ابتدا باید شیر رادیاتور را به لوله شوفاژ وصل نماییم. لوله کشی شوفاژ یک لوله رفت و یک لوله برگشت دارد که شیرهای رفت و برگشت به انها وصل میشوند.

در گذشته در لوله کشی شوفاژ و اتصالات مرتبط برای نصب رادیاتور لوله اتصالات فلزی بودند و شیرهای رادیاتور به آنها وصل میشدند.

امروزه در تهران و سراسر ایران بیشتر از لوله اتصالات پلاستیکی , پلیمری و پنج لایه برای لوله کشی شوفاژ استفاده میشود. برای همین در حال حاضر برای نصب رادیاتور از زانو و بوشن یکسر فلزی برای متصل کردن به شیرهای رادیاتور استفاده میشود.

طریقه نصب رادیاتور پره ای

رادیاتورهای پره ای در چهارگوشه دارای رزوه های محل اتصال هستند . دو عدد از سمت چپ یا راست آنها بایستی بوسیله درپوش کورکن در قسمت پایین و شیر هواگیری در قسمت بالا نصب شده و سمت دیگر به شیر های رادیاتور متصل میشوند . برای اتصال به شیرهای رفت و برگشت , شیر هواگیری و محل انسداد یک پک اتصالات به نام درپوش ماسوره وجود دارد که در سایز بندی 3/4 , 1 و 11/4 وجود دارند . البته رادیاتور جدید ایرانی به خصوص برند ایران رادیاتور و بوتان فقط در قطر 1 اینچ یا 3 تولید میشوند و فقط برخی از رادیاتور پره ای در گذشته سایزبندی متفاوت داشته اند.

اتصال درپوش به ماسوره اغلب با کمک واشر آب بندی شده و از یک سمت در قسمت پایین  درپوش کورکن , در قسمت بالای کورکن شیر هواگیری و در طرف مقابل به شیر رادیاتور رفت و برگشت متصل میشوند.

دو عدد از این درپوش ماسوره ها چپ گرد و دو عدد از آنها راست گرد میباشند که بسته به اینکه شیر رادیاتور در راست یا چپ قرار میگیرند , محل نصب درپوش ها نیز تغییر میکند.

بعد از متصل کردن اتصالات مربوطه  محل نصب بست رادیاتور را بوسیله قلم مشخص کرده و پس از سوراخ کاری و نصب بست پرچمی به دیوار , رادیاتور روی کار قرار گرفته و شیرهای رادیاتور نیز نصب میشوند.

در صورت آماده بودن سیستم گرمایش بهتر است رادیاتور های آبگیری و هواگیری شده, تا در صورت نشتی لوله شوفاژ یا اتصالات مربوطه نسبت به اصلاح موارد اقدام کنیم.

روش اضافه کردن پره رادیاتور

روش اضافه کردن پره رادیاتور یا کوپل کردن بلوک بسته به نوع رادیاتورها متفاوت است. برخی رادیاتورهای پره ای مانند آلفام و کریستال قابل افزایش پره نبوده و تقریبا میتوان گفت که فقط رادیاتور های ایران رادیاتور قابل افزایش و کوپل کردن میباشند . برای این کار هم چند پره رادیاتور همانند خود رادیاتور موجود با همان سایز لازم است . دو عدد مغزی متناسب را قطر رادیاتور و یک آچار همین سایز نیز برای اتصال یا کوپل کردن رادیاتور نیاز میباشد . آب بندی مغزی رادیاتور با واشر انجام میشود.

نصب رادیاتور پنلی

رادیاتورهای پنلی دارای درپوش جداگانه نبوده و معمولا درپوش و محل نصب شیر هواگیری روی آن آماده است و تفاوت چندانی با نصب رادیاتور پره ای ندارد.

اتصال دو رادیاتور پنلی به هم نشدنی بوده و از لحاظ فنی و علمی جواب نمیدهد.

انواع رادیاتور

رادیاتور شوفاژ از گذشته تا به حال انواع مختلفی داشته اند.

1-در قدیم بیشتر رادیاتورها از نوع رادیاتور فولادی پره ای با تعداد پره های مختلف بودند. رادیاتورهای فولادی امکان کم و زیاد شدن پره ندارند. در صورت سوراخ شدن رادیاتور فولادی , تعمیر آنها به صرفه نمیباشد.

2- رادیاتور های پره ای آلومینیومی که در برندهای مختلف تولید میشوند و امروزه متداول ترین نوع رادیاتور هستند. در برخی برندهای متفرقه امکان کم یا زیاد کردن پره رادیاتور وجود ندارد. اما در برندهای معروف مانند ایران رادیاتور و بوتان امکان اضافه کردن ,کم کردن و حذف پره های معیوب وجود دارد. این نوع رادیاتورها به خصوص ایران رادیاتور با مدل ترمو و کال از مرغوبترین و پربازده ترین نوع رادیاتور میباشند.

3- رادیاتور پنلی یا متری که در چند سال اخیر مرسوم شده است. کم و زیاد نمیشود و کارایی رادیاتور پره ای را ندارد.

4- رادیاتور حوله ای یا حوله خشک کن حمام که در پره ها و تعداد لوله های مختلف و طرحها و رنگهای متفاوت در بازار موجود است. همانطور که از اسمش هم پیداست برای حمام و سرویس های بهداشتی به کار میرود.

5- رادیاتور قرنیزی که اخیرا در برخی اماکنی که فضای کم و محدودی دارند به صورت قرنیز نصب میشوند.

نصاب رادیاتور تهران

چهار گوشه رادیاتور , چهار دنده دارد ,که بوسیله درپوش ماسوره به شیر متصل میشوند. دنده رادیاتورها در سایزهای 2.5 , 3 و 4 هستند که رادیاتور با رزوه 3 رایج ترین نوع آن است. برای اتصال و افزودن رادیاتورها به یکدیگر از مغزی رادیاتور همراه با آچار مخصوص آن استفاده میشود. فقط رادیاتورهای یک شکل را میتوان به هم متصل کرد.  افزودن رادیاتورهای با برند و مدلهای مختلف به یکدیگر تقریبا غیرممکن است.

تعمیر شوفاژ

در صورت سوراخ شدن رادیاتورهای پره ای , امکان حذف یکی از آنها در برخی مدلها وجود دارد.

رادیاتور از لحاظ حالت قرار گرفتن نصب به شیر , چپ و راست دارد . رادیاتور که در سمت راست شیر قرار دارد و رادیاتوری که سمت چپ شیر قرار دارد.

بست رادیاتور برای اتصال آن به دیوار یا قرار گرفتن روی زمین بر دو نوع بست دیواری و پایه زمینی موجود است.

برای نصب رادیاتور شوفاژ, قیمت , اجرت و دستمزد نصب رادیاتور و سایر خدمات درسراسر تهران و شمیران, شمال تهران , شرق تهران , غرب تهران , مرکز و جنوب تهران با ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت با اعزام نصاب رادیاتور در خدمت شما عزیزان باشیم.

تمیز کردن رادیاتور

برخی مواقع هرچقدر که یک رادیاتور را هواگیری میکنیم , رادیاتور گرم نمیشود. با بررسی همه دلایل به این نتیجه میرسیم که رادیاتور مورد نظر بایستی شسته شود. شستشوی رادیاتور معمولا با فشار آب انجام میشود و اگر رادیاتور شما پره ای باشد, میتوانید از اسیدهای رقیق نیز استفاده کنید, اما برای شستشوی رادیاتور پنلی به هیچ وجه از اسید استفاده نکنید که احتمال سوراخ شدن آنها زیادی است.

تمیز کردن رادیاتورها به صورت مرتب میتواند از کثیف شدن پرده, سقف و پرده کم کرده و بهره وری رادیاتور را افزایش دهد.

سعی کنید در هنگام استفاده نیز سطح رادیاتورها تمیز و خالی باشد که علاوه بر افزایش بازدهی موجب جلوگیری از تولید گردهای سیاه داخل منزل شما میشود.

نصب رادیاتور تهران
نصب رادیاتور
تعویض شیر رادیاتور

ممکن است برخی مواقع حتی خارج از فصل شیر رادیاتور و اتصالات آن از آب بندی خارج شده و نشت دهد. برای تعمیر مربوط به شیر رادیاتور معمولا نیاز است , تا شیر رادیاتور نو جایگزین قبلی شود , زیرا آب بندی شیر رادیاتور با واشر نیست که بتوان آنرا تعمیر کرد.

البته در بعضی موارد با کمی سفت کردن مهره شیر رادیاتور بالا ممکن است , که آب بندی و تعمیر انجام شود که البته به نوع شیر بستگی دارد. بعضا نیز اتصالات مرتبط به شیر ترک خورده و باعث نشتی میشوند که آنهانیز معمولا بایستی تعویض شوند.

برای تعویض شیر رادیاتور شوفاژ , فلکه شوفاژ ورودی به واحد باید قطع شود و آب سیستم تخلیه شود تا بتوان نسبت به تعویض شیر اقدام نمود.

اگر شیر فلکه ای در ورودی واحد نباشد یا درست عمل نکند باید شیر فلکه از موتورخانه یا پکیج قطع گردد.

روش محاسبه تعداد پره رادیاتور

مناسب ترین روش برای محاسبه تعداد پره رادیاتور مورد نیاز یک واحد مسکونی با توجه به موقعیت و مساحت و نوع عایق کاری دیوارهای خارجی و سطح شیشه خور و نوع پنجره, منطقه جغرافیایی, بادخور بودن ساختمان است.

ولی بطور حدودی می توان جهت طبقات وسط در مناطق معتدل حدود 90 کیلو کالری در ساعت برای هر متر مربع و در مناطق سردتر تا حدود 110 کیلوکالری در ساعت برای هر متر مربع منظور نموده و با توجه به برند , مرغوبیت و نوع  رادیاتور تعداد پره ها را بدست آورد.

به عنوان نمونه یک آپارتمان با مساحت 100 متر مربع در طبقه میانی در تهران (100*95 =)9500 کیلوکالری در هر ساعت احتیاج می باشد.

در صورتی که  برای حمام از یک بلوک حوله خشک کن با ظرفیت حرارتی حدود 700 کیلو کالری بر ساعت و مابقی از رادیاتور باظرفیت حرارتی 125 کیلوکالری بر ساعت استفاده شود :

9500-700=8800  700 کیلوکالری را حوله خشک کن و 8800 کیلو کالری نیز می بایستی توسط رادیاتورها تامین شود .

8800/125=70 پره یعنی علاوه بر رادیاتور حوله ای حمام حدود 70 پره رادیاتور لازم داریم.

تعمیر شیر رادیاتور

شیرهای رادیاتور برخی اوقات از ناف چکه میکنند و بسیار آزاردهنده میباشد. برخی ازشیرها داری یک مهره میباشند که با سفت کردن میتوان رفع چکه کرد.

اما اکثر اوقات ممکن است با سفت کردن مهره مذکور چکه آب بند نیامده و مجبور به تعویض شیر یامغزی شیر رادیاتور شویم.

برخی شیرهای رادیاتور دارای مغزی قابل تعویض میباشند و مغزی آنها در بازار موجود است که میتوان با تهیه آنها و قطع کردن شیرفلکه ورودی واحد یا از موتورخانه یا پکیج

اقدام به تعویض شیرنمود و اگرکه موفق به گیرآوردن مغزی مورد نظر شدید بهترین کار تعویض شیرکامل رادیاتور میباشد.

البته شیرهای رفت دارای مغزی قابل تعویض میباشند و شیرهای پایین که شیرهای فرعی و برگشت رادیاتورها میباشند مغزی قابل تعویض ندارند.

سوالات مهم در مورد نصب رادیاتور

نحوه نصب رادیاتور پره ای و پنلی شامل چه مراحلی است؟

طریقه نصب رادیاتور شامل نصب شیر رادیاتور, نصب درپوش های رادیاتور,نصب بست رادیاتور به دیوار و  متصل کردن رادیاتور به شیر و روی بست شوفاژ است.

هزینه نصب رادیاتور چقدر است؟

اجرت نصب رادیاتور از 100 تا 150 هزار تومان, بسته به تعداد رادیاتور متغیر است.

نصب رادیاتور پره ای بهتر است یا پنلی؟

نصب رادیاتور پنلی برای اماکن دارای پکیج و نصب رادیاتور پره ای برای ساختمان های دارای موتورخانه مناسب تر هستند.

سوراخ شدن رادیاتور قابل تعمیر است؟

رادیاتور پره ای با حذف پره و نصب مجدد رادیاتور قابلیت استفاده دارند, اما رادیاتور پنلی سوراخ شده قابل تعمیر نیستند.

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاه (13)

  • mohammadjn021 پاسخ

    خیلی عالیه این رادیاتور

    جولای 26, 2020 at 12:36 ب.ظ
  • Sepideh پاسخ

    خیلی عالی بود ممنون

    جولای 26, 2020 at 12:54 ب.ظ
  • Amin mmd پاسخ

    عالی بود کار من راه افتاد ممنون

    آگوست 4, 2020 at 12:57 ب.ظ
  • مرتضی پاسخ

    خود رادیاتور هم می فروشید؟

    آگوست 4, 2020 at 12:57 ب.ظ
  • علیرضا پاسخ

    چقد زیبا نوشتید عالیه

    آگوست 4, 2020 at 1:01 ب.ظ
  • محمد پاسخ

    دمت گرم کاربردی بود

    آگوست 4, 2020 at 1:02 ب.ظ
  • همایون دادرس پاسخ

    آقا دمت گرم و سرت خوش، بازوانت پرزنیروباد
    زکات وخمس دانش راگفته اند نشراست پس برتو مبارک نشر این دانش

    اکتبر 31, 2020 at 3:27 ب.ظ
  • همایون دادرس پاسخ

    آقا دمت گرم و سرت خوش، بازوانت پرزنیروباد
    زکات وخمس دانش راگفته اند نشراست پس برتو مبارک نشر این دانش

    اکتبر 31, 2020 at 3:27 ب.ظ
  • همایون دادرس پاسخ

    تشکراز نگارش روان ومتن کاربردی تان کاش قیمت هم میفرمودی

    اکتبر 31, 2020 at 3:31 ب.ظ
  • نصب و تعمیر شیر رادیاتور | لوله کشی ساختمان تهران پاسخ

    […] رادیاتور در نصب رادیاتور پنلی و پره ای هیچ تقاوتی نداشته و برای انواع رادیاتور […]

    دسامبر 14, 2020 at 2:18 ب.ظ
  • نصب رادیاتور - خدمات لوله کشی ساختمان کارا پاسخ

    […] ,  بسته به نوع لوله کشی و رادیاتور روشهای مختلف برای نصب رادیاتور شوفاژ  داشته باشند […]

    ژوئن 12, 2021 at 3:22 ب.ظ
  • لوله کشی شوفاژ تهران | خدمات تاسیساتی و لوله کشی ساختمان پاسخ

    نصب رادیاتور شوفاژ پره ای و نصب شوفاژ پنلی

    سپتامبر 13, 2021 at 9:46 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *