لوله کشی گالوانیزه

لوله کشی گالوانیزه

لوله کشی گالوانیزه

لوله کشی گالوانیزه همانطور که از نامش مشخص است , اجرای تاسیساتی لوله کشی ساختمان و سایر صنایع با استفاده از لوله گالوانیزه و اتصالات مربوطه است . لوله گالوانیزه نوعی از لوله های فولادی است که با استفاده از روشهای مختلف روی اندود کردن , پوشانده میشوند تا هم طول عمر لوله ها افزایش پیدا کند و هم فعل و انفعالات شیمیایی با آب به حداقل ممکن برسد .

به دلیل روشن و براق بودن به این لوله های فولادی , لوله های سفید هم گفته میشود .

لوله کشی گالوانیزه

کاربردهای لوله کشی گالوانیزه

عمدتا کاربرد لوله های گالوانیزه را میتوان در سیستم آبرسانی ساختمان دانست . از آنجا که تغییر رنگ و بوی آب در داخل لوله های گالوانیزه بسیار نادر بوده و عمر این نوع لوله کشی نیز نسبتا با دوام است , لوله کشی گالوانیزه را میتوان از گزینه های اجرای لوله کشی آب سرد و گرم بهداشتی دانست . با وجود اینکه در سالهای اخیر به دلیل افزایش قیمت و اجرای سخت لوله کشی گالوانیزه باعث شده است که  نسبت به لوله کشی پنج لایه و تک لایه کمتر کاربرد داشته باشند اما با این وجود در رایزر ساختمان ها به خصوص سازه های بلندمرتبه به دلیل اینکه لوله های تک لایه و پلیمری برای آبرسانی مناسب نیستند از لوله کشی گالوانیزه استفاده میشود .

کاربرد دیگر لوله کشی گالوانیزه استفاده از سیستم لوله کشی فاضلاب است که امروزه به دلیل قیمت بالای آن تقریبا مورد استفاده قرار نمیگیرد . استفاده دیگر لوله گالوانیزه را میتوان در برج های خنک کننده و چیلرها دانست .

از لوله های گالوانیزه در سایر صنایع مانند صنایع بهداشتی و لبنی نیز تقریبا استفاده هایی در اجرای لوله کشی و ساخت کندانسور و اواپراتورهای صنعتی میگردد . ساخت گلخانه و سازه های فلزی نیز با استفاده از لوله های گالوانیزه سبک به دلیل مقاومت در برابر خوردگی بسیار رایج میباشد .

از این لوله ها به هیچ عنوان نمیتوان برای لوله کشی گاز و شوفاژ استفاده کرد , چرا که در برابر گاز و شوفاژ مقاومت کافی را ندارند .

نحوه اتصال لوله اتصالات گالوانیزه

دنده یا رزوه نام پیچ هایی است که بر روی لوله های گالوانیزه ایجاد میشود تا به اتصالات مورد نیاز نصب شوند . لوله های گالوانیزه به طور کارخانه ای و فابریک دارای 2 سر رزوه هستند و برای برش آنها بایستی از لوله برهای دستی و صنعتی استفاده نموده و به وسیله حدیده دستی یا برقی با ایجاد رزوه بر روی متراژ مورد نظر کار لوله کشی گالوانیزه را انجام داد .

شیوه استاندارد اتصال این لوله های استفاده از دنده است و به هیچ وجه جوشکاری لوله مورد تایید نمیباشند .

یکی از دلایل کمتر شدن مصرف لوله های گالوانیزه علاوه بر قیمت بالا را میتوان سخت بودن اجرای آن دانست , به خصوص در سایزهای بالاتر که علاوه بر سختی به نیروی جوانی نیازمند است . از همین رو در سالهای اخیر بیش از 90 درصد از تاسیسات کاران و لوله کشهای ساختمان از اجرا و حتی تعمیرات آن سرباز میزنند و در بسیاری از موارد با تبدیل لوله کشی گالوانیزه به لوله های پلیمری کار خود را راحت میکنند .

روش دیگر تعمیر لوله گالوانیزه تعویض قسمت آسیب دیده از سردنده های سالم و یا استفاده از مهره ماسوره طلایی برای ایجاد دنده میباشد .

 

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.