آموزش لوله کشی و نصب روشویی کابینتی و کاسه ای + ارتفاع

آموزش لوله کشی و نصب روشویی کابینتی و کاسه ای + ارتفاع

نصب روشویی

روشها و طریقه نصب روشویی کابینتی , کمددار , کاسه ای , معمولی و شیشه ای         تعمیرات , لوله کشی و نصب شیرالات ساختمانی-سرویس بهداشتی و توالت فرنگی

تلفن دفتر خدمات : 09122437371-22533080 سراسر تهران , بدون تعطیلی

کاربرد روشویی ها علاوه بر شستشو و تمیز کردن دستها در حال حاضر به زیباسازی محیط سرویس بهداشتی تبدیل شده است . یکی از المانهای دکوراتیو سرویس حمام و توالت و البته محل جای دادن لوازم مربوط به لوازم بهداشتی روشویی ها هستند که امروزه با ست کردن و هماهنگی با سایر اقلام موجود میتواند نقش مهمی در شکل ظاهری این محیط داشته باشد .

در فضايي كه روشويي نصب ميشود بايد قبل از اجرای كف، خروجی فاضلاب و لوله هاي آب گرم و سرد مصرفي، پيش بینی و اجرا شده باشند. اين تاسيسات بدنه نزديک روشويی نصب
از آنجاييكه در اين فضاها كليد و پريز وجود دارد، بایستی مراقب بود که در هنگام سوراخ کاری دیوار سرویس بهداشتی آسیبی به سیستم لوله کشی و سیم کشی برق وارد نشود .

قیمت نصب روشویی

آموزش نصب روشویی

بسته به نوع روشویی مراحل نصب روشویی متفاوت هستند , اما به طور کلی شامل تعیین محل نصب و جای گذاری  , اتصال بدنه روشویی به دیوار , نصب شیر روشویی و نصب سیفون روشویی میباشند.

مراحل نصب روشویی

  • انتخاب محل دقیق نصب روشویی
  • علامت گذاری محل سوراخ کاری
  • در صورت نصب روشویی پایه دار تست دقیق محل نصب از لحاظ تراز و تقارن
  • سوراخ کردن محل نصب با توجه به عدم سوراخ کردن لوله یا سیم کشی سرویس
  • نصب رولپلاک یا پایه
  • نگه داشتن کاسه روشویی و بستن پیچ روشویی
  • قرار دادن کاسه روی پایه
  • محکم کردن پیچ روشویی
  • نصب کامل شیرالات
  • نصب زیراب و سیفون روشویی
  • تست آب بندی روشویی

ارتفاع نصب روشویی

گام اول در برای وصل کردن روشویی مهمترین گام محسوب میشود و آن مشخص کردن محل مناسب برای نصب است , ارتفاع نصب , تقارن و استفاده از روشویی از ویژگیهایی هستند که در یک نصب روشویی بایستی رعایت شود . تراز بودن روشور نیز از مهمترین مواردی است که بایستی هنگام نصب بدنه حتما لحاظ نمایید .

ارتفاع تمام شده روشویی از کف حدود 85 تا 95 سانتیمتر بوده و میتوان گفت که ارتفاع 88 تا 90 یک اندازه استاندارد میباشد . در برخی از روشوییهای کمددار , پایه های روشویی دارای قابلیت رگلاژ بوده و در تراز کردن و کم و زیاد کردن ارتفاع به شما کمک میکند .

مساله بعدی که بایستی رعایت شود , تقارن محل قرار گیری و شکل ظاهری روشویی از نظر محل قرارگیری بوده و در کنار این مساله در دسترس بودن و استفاده آسان برای مصرف کننده است .

پس از تعیین مکان نصب و علامت گذاری محل نصب و سوراخ کاری , بسته به نوع روشور , سوراخهای محل نصب را با استفاده از مته مناسب میزنیم . معمولا محکم کردن روشور به روی دیوار توسط پیچ رولپلاک های بلند و قوی انجام میشود که به نام بست روکا در بازار عرضه میشوند . روی بدنه کاسه جای عبور این پیچها وجود داشته و در صورتی که این جای سوراخ وجود نداشت یا شکستگی مانع استفاده از بست روکا میشد , می توانید بجای بست روکا از بست دیگری به نام بست قورباغه ای استفاده نمایید .

جهت افزایش استحکام روشویی , به ویژه در روشویی های کابینتی و سنگی که وزن بالایی دارند , بهتر است با استفاده از چسب سیلیکون یا آکواریوم ضدباکتری بدنی روشویی را به دیوار خوبی محکم نمایید , تا در اثر تنشهای فیزیکی دچار لقی و افتادگی نشوند .

استفاده از چسب آکواریوم علاوه بر استحکام باعث آب بندی و جلوگیری از نفوذ رطوبت از پشت روشویی به بدنه سرویس بهداشتی شود.

در نصب روشویی بدون پایه استفاده از چسب به شدت توصیه میگردد , زیرا فشار وزن کاسه روی پیچ ها ممکن است موجب شکستگی بدنه کاسه شود .

در نصب روشویی کمددار بهتر است پیش از نصب بدنه روشویی , محل عبور شیلنگها و لوله سیفون در صورتیکه سوراخ نداشته باشد , بوسیله گردبر مناسب با علامت گذاری مناسب سوراخ شوند .

ارتفاع نصب روشویی کمددار

نصب روشویی کاسه ای

در نصب روشویی کاسه ای یا روشوییهایی که کاسه نسبتا سنگین تری دارند , پس از جایگذاری کمد و کاسه روشویی , قسمت کمد را خارج نموده و پس از محکم کردن کاسه روشویی , اقدام به نصب کابینت روشویی میکنیم , زیرا در برخی از مدلهای روشویی نصب این دو بخش روشویی مجزا بوده و نمیتوان طریقه نصب واحدی را برای آنها آموزش داد .

آموزش نصب روشویی کابینتی

قبل از قرار دادن کمد روشویی در محل خود , بایستی که شیر پیسوال سرد و گرم روی دیوار نصب شده باشد. آب بندی شیرهای پیسوار و محل سوراخ آن در بدنه پشتی شیر هم بایستی مورد بررسی قرار بگیرد.

برای نصب شیر مخلوط ابتدا بوسیله آچار تخت یا فرانسه شیلنگهای تک پایه را به شیر روشویی متصل میکنیم . قبل از این کار بهتر است چک کنیم که آیا سایز شیلنگ تک پایه با اندازه شیرهای پیسوار یکسان بوده و طول شلنگهای موجود به میزان کافی باشد .

شلنگهای شیر روشویی از سمت شیر پیسوار دارای دو سایز مهره 3/8 و 1/2 و از سمت اتصال به شیر روشویی دارای سایزبندی مهره 1/2 , مغزی  M8 یا M10 میباشند , که معمولا در مورد شیرهای تک پایه کلاسیک و اهرمی شیلنگها سایز M10 در 3/8 یا 1/2 هستند .

در هنگام نصب شیلنگها به نوار تفلون احتیاجی نیست و آب بندی آنها با واشر یا ارینگ انجام میشود .

پس از اتصال شیلنگها , شیر را بوسیله پیچ و آچارهای نعلی شکل روی روشویی محکم کنید . بهتر است برای آب بندی علاوه بر واشر مقداری چسب آکفاریوم به قسمت تحتانی شیر زده تا از قسمت زیر شیر آب به قسمت زیرین رسوخ نکند.

بعد از نصب شیر با دقت محل نصب دقیق روشویی را انتخاب و علامت گذاری کنید. عدم برخورد مته دریل کاری به لوله کشی و سیم کشی برق از مواردی است که بایستی دقت کنید. بعد از سوراخ کاری محل نصب بسته به نوع بست اعم از بست روکا و رولپلاک بلند و یا بست L و قورباغه ای استفاده میشود. برای نصب بایستی ابتدا کاسه یا سنگ روشویی را بلند کرده و سر جای خود قرار دهیم و سپس پیچ ها مربوطه را سفت کنیم.

در روشویی های کابینتی پایه دار قبل از سوراخ کاری, روشویی تراز شده و کار نصب انجام میشود. در روشویی های کاسه ای بایستی کار توسط دو نفر انجام شود, چرا که نگه داشتن کاسه و بستن پیچ و بستها برای یک نفر کمی مشکل انجام میشود. در هنگام مراقب باشید تا فشار بیش از حد به لبه های روزنه کاسه وارد نشود, چرا که ممکن است باعث ترک خوردن روشویی شود.

بعد از نصب روشویی و تنظیمات مربوطه سیفون روشویی نصب میشود.

نصب سیفون روشویی

سیفون روشور یک ورودی به نام زیرآب داشته که در کف روشویی نصب میشود , زیرآب روشویی به یک لوله عمودی متصل بوده و پس از جمع آوری آب در مخزن آب , بوسیله یک خروجی به سمت لوله خروجی فاضلاب هدایت میشود.

مخزن سیفون روشویی همواره میزان مشخصی آب را در خود نگه میدارد تا از ورود بوی نامطبوع فاضلاب به محیط جلوگیری نماید.

به طور کلی سیفونهای روشویی شامل  زیرآب , لوله عمودی , مخزن , لوله خرطومی خروجی و مهره و واشرهای آب بندی میباشند و از لحاظ متریال به دو دسته تمام پلاستیکی و یا دارای قطعات فلزی تقسیم بندی میشوند .

در مدلهای معمولی پلاستیکی زیرآب یک قسمت توری فلزی داشته که در قسمت بالای سوراخ روشویی قرار میگیرد و به وسیله یک پیچ بلند به قسمت پلاستیکی که در زیر سوراخ کف روشویی قرار میدهیم , متصل شده و یک واشر برای آب بندی هم وظیفه آب بندی را انجام میدهد . لوله عمودی بوسیله یک مهره و واشر به پیچ زیرآب بسته میشود که سایزبندی این پیچ ممکن است 3 , 4 یا 5 باشد , و در ست کامل روشویی این مهره ها هم سایز یکدیگر قرار میگیرند . لوله عمودی نیز توسط مهره و واشر به مخزن متصل میشود و مخزن دارای یک خروجی در قسمت میانی بوده که آب ماحصل شستشو را به لوله کشی فاضلاب منتقل میکند . یک واشر لاستیکی یا بوگیر هم برای آب بندی بین لوله فاضلاب و خرطومی خروجی برای کیپ کردن لوله فاضلاب نصب میشود.

نصب سیفون اتوماتیک روشویی

یک نوع فانتزی هم در سیفونهای روشویی وجود دارد که سیفون اتوماتیک یا پدالی نامیده میشود . برخی از این سیفونهای اتوماتیک در یک ست کامل بوده و تماما از فلز تهیه شده و برخی از انها فقط در قسمت زیراب فلزی هستند و مابقی قطعات پلاستیکی و در کارخانه های ایرانی مانند محک ساخته میشوند.

تفاوت این نوع سیفونها فقط در قسمت زیرآب بوده و مابقی قسمتها مشابه سیفونهای پلاسیتکی هستند . این نوع سیفونها که فلزی هستند به رنگ استیل یا طلایی بوده و دو تکه دارند و نصب آنها درست مانند سیفونهای ساده هستند . در سیفونها اتوماتیک برای آب گیری روشویی فقط لازم است که قسمت دایره ای شکل را فشار دهیم تا جلوی خروج آب از کف روشویی گرفته شود . تنها تفاوت آن با زیرآبهای معمولی همین مورد و ظاهر زیبای آن است , وگرنه کارکرد دیگری نداشته و بعضا بخاطر نامرغوب بودن آنها پس از مدتی پوسیده و شکسته میشوند.

انواع روشویی

به طور کلی در کلیه مدلهای روشویی , استانداردهای نصب یکسان بوده و فقط در برخی مدلهای فانتزی اولویت و قرار گرفتن قطعات و مونتاژ آنها با انواع ساده تر متفاوت هستند.

روشویی بسته به مدل و متریال استفاده شده در انواع و برندهای مختلفی ساخته و بازار عرضه ,   که کلی ترین  تقسیم بندی ، روشویی از نظر شیوه  نصب  پایه دار , نیم پایه و روشویی دیواری بدون پایه هستند که روش نصب هر کدام ممکن است , تفاوتهای کمی با همدیگر داشته باشند.

از لحاظ جنس نیز میتوان به انواع روشویی سرامیکی , سنگی , شیشه ای , چوبی , MDF , PVC  اشاره داشت. به دلیل محیط مرطوب بهتر است از روشویی با متریالی استفاه شود , که آب و شستشوی حاصل از حداقل صدمه را به روشویی زده و طول عمر زیادی داشته باشد.

هزینه نصب روشویی

هزینه نصب بسته به نوع روشویی و لوازم جانبی داشته , اما به طور کلی هزینه نصب یک روشویی از  180 هزار تومان در بهترین حالت شروع شده و تا حدود 600 هزار تومان برای روشوییهای با نصب زمان بر ادامه پیدا میکند. البته بهتر است برای قبل از نصب استعلام قیمت گرفته شود.

تعداد قطعات؛ شیرالات و  لوازم میتواند نقش اصلی و تعیین کننده در قیمت نصب وسایل بهداشتی را داشته باشد. البته برخی از نصبها ممکن است بخاطر قیمت گرانتر شیرالات و لوازم کمی وقت و دستمزد نصب بیشتری داشته باشد. تخصص در نصب روشوییهای لوکس نیز مهارتی است که مساله ای است که بایستی در اجرت ملاحظه شود.

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *