8 روش از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی آشپزخانه

8 روش از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی آشپزخانه

از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی

برای از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی بسته به منشا بوی روش های متفاوتی وجود دارد, که بخشی از آنها توسط افراد عادی و تعدادی از آنها توسط متخصصین قابل ردیابی و انجام است. بوی بد سینک ظرفشویی علاوه بر اذیت و آزار شامه ما میتواند موجب تجمع و تکثیر حشرات موذی و همچنین بیماری های تنفسی و قارچی شود. با توجه به اینکه پخت و پز, خورد و خوراک و دیگر فعالیت های زندگی عادی  هم در آشپزخانه انجام میشود, از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی آشپزخانه همواره در اولویت همه ما خصوصا بانوان عزیز است. در ابتدا لازم است که علل به وجود آمدن بوی بد سینک ظرفشویی را بررسی کرده و سپس شیوه های خانگی و حرفه ای برای رفع بوی بد آشپزخانه را ارایه دهیم.

از بین بردن بوی بد سینک ظرفشوییعلت بوی بد فاضلاب آشپزخانه

  • خرابی سیفون سینک ظرفشویی
  • پرشدن و گرفتگی سیفون ظرفشویی
  • گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه یا ساختمان
  • نصب نادرست سیفون ظرفشویی
  • وجود کپک و قارچ در کابینت زیر سینک بر اثر نشتی های احتمالی
  • خرابی های مربوط به لوله ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی آشپزخانه
  • لوله کشی غیر استاندارد فاضلاب آشپزخانه
  • عدم وجود لاستیک بوگیر فاضلاب یا نصب نادرست آن
  • نشت بوی بد فاضلاب از کفشور آشپزخانه

بسیاری از این موارد میتوانند با هم یا جداگانه اتفاق افتاده و بعضی از آنها مشکلات خاصی هستند که نیاز به یک تعمیرکار حرفه ای برای رفع و رجوع داشته و برخی از آنها شاید توسط خود شما یا اصطلاحا افراد آچار به دست درست شوند.

8 روش برای از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی

روش هایی که در ادامه ارایه میدهیم در بسیاری از موارد چاره ساز هستند, اما برخی از آنها راهکارهای موقتی یا مکمل برای کاهش و تقلیل شدت بوی بد فاضلاب بوده و بایستی با استفاده از شیوه های استاندارد اقدام به رفع بوی بد فاضلاب نماییم.

بوی بد فاضلاب آشپزخانهتميز كردن لوله سينك ظرفشويي

این کار یعنی تمیز کردن سیفون یا لوله های سینک ظرفشویی اولین کاری است که بایستی انجام دهید. برای تمیز کردن لوله سینک ظرفشویی بایستی سیفون از قسمت شترگلویی باز شده و با انتقال به سرویس بهداشتی محتویات داخل آن را تخلیه کرده و کاملا شستشو و تمیز کرده و مجددا نصب کنید.

از آنجا که سینک ظرفشویی محل شستشوی ظروف و تخلیه پسماند موادغذایی است, تمیز کردن لوله های سیفون بایستی به صورت مرتب و دوره ای حداقل هر 6 ماه یکبار انجام شده تا علاوه بر جلوگیری از گرفتگی, از نشت بو به محیط اطراف جلوگیری میکند.

بر حسب تجربه شستشوی مرغ و ریختن زباله های غذایی داخل سینک علاوه بر بوی نامطبوع میتواند موجب گرفتگی لوله های سینک ظرفشویی دوقلو و حتی تک لگن شود.

علت بوی بد فاضلاب آشپزخانه

نکته: دقت کنید که در هنگام تمیز کردن سیفون و لوله های زیر سینک ظرفشویی, قسمتی که در تصویر بالا مشاهده میکنید, یعنی زیراب سینک ظرفشویی نیز باز شده و تمیز شود, چرا که این قسمت نیز محل تجمع لجن و رسوبات با بوی نامطبوع است.

محلول رفع بوی بد فاضلاب

استفاده از محلول رفع بوی بد فاضلاب را میتوان یک شیوه موقت یا مکمل برای از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی دانست. محلول های رفع بوی بد فاضلاب مواد اسید و قلیایی خانگی دست ساز یا شیمیایی تجاری هستند که  درون سینک ریخته و تا حدی آلودگی های داخل مسیر خروج فاضلاب را از بین برده و احتمالا باعث کاهش بوی بد فاضلاب میشوند. البته ممکن  که در برخی موارد این شیوه راهگشا نباشد یا اثر کمتری داشته باشد.

توصیه اکید میشود که در این روش از اسیدها و مواد قلیایی خیلی قوی استفاده نکنید, چرا که موجب آسیب زدن به سلامتی خود و اطرافیان و لوله های سیفون و فاضلاب میشوند.

سرکه, جوش شیرین, نوشابه, آب جوش از مواد خانگی و محلول های تجاری معمولی موجود در سوپرمارکت ها از مناسب ترین محلول های رفع بوی بد فاضلاب محسوب میشوند.

در صورتیکه با استفاده از این مواد قادر به از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی نشدید, بهتر است, موارد بعدی را امتحان کرده و یا از یک متخصص برای اینکار کمک بخواهید.

درست کردن سیفون ظرفشویی

ممکن است که نصب نادرست یا استفاده از لوله های غیر استاندارد به جای سیفون مناسب, موجب نشت بوی بد به محیط بیرون شود. هر نوع نشتی پساب فاضلاب سینک ظرفشویی ولو در حد چند قطره میتواند به مرور موجب ایجاد بوی وحشتناکی شود.

این نشتی های ریز و درشت میتواند به دلیل شکستگی قطعات سیفون, له شدن و از بین رفتن واشر, جابجایی واشرهای سیفون باشد که بایستی با بازدید و بررسی رفع و رجوع شود. تعمیر لوله های زیر سینک ظرفشویی بعضا کار راحتی بوده و در برخی موارد نیاز به تعویض و یا کار تخصصی دارد.

از طرفی بعضا مشاهده شده است که برای صرفه جویی در خرید سیفون های استاندارد از لوله های تکی یا سیفون های غیر استاندارد در زیر سینک استفاده کرده باشند. سیفون یا شترگلویی سینک برای این در آن قسمت نصب میشود, که جلوی بوی بد موجود در لوله های فاضلاب را بگیرد و در صورت استفاده از لوله مستقیم یا سیفون های نامرغوب مشکل بوی بد دردسرساز میشود. برای از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی بایستی حتما سیفون درست شود.

از بین بردن بوی بد سینک ظرفشوییوجود کپک و قارچ در کابینت زیر سینک

احتمال دارد بر اثر نشتی از سیفون کپک, قارچ و سایر میکروارگانیسم ها در کابینت های به خصوص چوبی شروع به رشد و تکثیر کرده  باشند و منشا بوی بد زیر سینک ظرفشویی این مورد باشد. هر چند که احتمال حادث شدن این مساله کم است, اما به هر جال بایستی زیر سینک بررسی شده تا جلوی خرابی کابینت نیز گرفته شود.

در صورت وجود چنین موردی حتما بایستی محل بررسی شده و در صورت نیاز اقدام به تعویض بخش های آسیب دیده شود.

نشتی از لوله های ماشین لباسششویی و ماشین ظرفشویی

در بسیاری از منازل لوله فاضلاب ماشین لباسشویی و ظرفشویی منشا بوی بد زیر سینک ظرفشویی هستند. برخی از ماشین های لباسشویی و ظرفشویی یک لوله مجزا داشته و برخی از آنها توسط یک انشعاب به لوله های زیر سینک متصل میشوند.

در مواردی که لوله های تخلیه ماشین لباسشویی و ظرفشویی به شکل مجزا به لوله فاضلاب دیوار متصل باشند, به دلیل عدم تعبیه سیفون در این خروجی ها, ممکن است به دلیل نصب مناسب بوی نامطبوع حاصل از کارکرد آنها به فضای اطراف نفوذ کرده و به همین دلیل بایستی توسط روش هایی اصلاح شوند.

حتی نشتی از لوله های آب لباسشویی نیز میتواند موجب تجمع آب و به تبع آن بوی بد رطوبت شود.

اصلاح لوله کشی آشپزخانه

به ندرت در تعداد کمی از ساختمانها مشاهده شده که اجرای لوله کشی فاضلاب به صورت غیر استاندارد موجب وجود دایمی بوی بد در فضا باشد. این موارد بایستی توسط لوله کش های مجرب بازدید و در صورت امکان تعمیر شوند.

عدم تعبیه ونت, بلند بودن لوله های افقی فاضلاب آشپزخانه, شیب نامناسب, سیفونه شدن فاضلاب, استفاده از تعداد اتصالات زیاد و نادرست, عدم نصب سیفون شترگلویی در کفشور از جمله اشتباهات کشنده ای هستند که در حین اجرای لوله کشی موجب بوی بد سینک ظرفشویی شده و برای رفع آن مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد.

عدم نصب لاستیک بوگیر

لاستیک بوگیر یک اتصال ساده است که موجب هوابند شدن فاضلاب و جلوگیری از ورود گازهای فاضلاب چاه فاضلاب به محیط میشود. این قطعه ساده در محل ورود خرطومی سینک ظرفشویی و خروجی ماشین لباسشویی- ظرفشویی به دیوار نصب شده و بایستی با لوله داخل دیوار کاملا فیت شود. در صورت عدم استفاده یا استفاده نامناسب از آن بوی بد فاضلاب به محیط رسوخ میکند. برای از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی این لاستیک بایستی در تمام لوله های فاضلاب آشپزخانه نصب شود.

عدم وجود شترگلویی در کفشور فاضلاب آشپزخانه

این مساله خیلی کم پیش آمده, اما در صورتیکه در آشپزخانه ای کفشور بدون شترگلویی نصب شده باشد, مانند این است که یک لوله مستقیما به چاه فاضلاب متصل شده و تمامی گازهای موجود در لوله های فاضلاب به سمت بالا صعود کرده و محیط را با بوی بد نامطبوع میکنند. در این وضعیت بهترین کار این است که کفشور را توسط بوگیرهایی مسدود کرده و در مواقعی که نیاز به شستشوی کف وجود دارد, راه آب باز شود.

موارد بالا تعدادی از روش های رایج از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی هستند, و صد البته ممکن است در شرایط مختلف نیاز به تمهیدات دیگری هم باشد.

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *