رفع نم دیوار و نشتی از سقف
تشخیص نشتی و رفع نم سقف و دیوار کلیه بخشهای ساختمان
نشت یابی و تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه .
بررسی علت نم زدگی سقف و دیوار گچی
رفع نم و رطوبت سقف و دیوار ساختمان
رفع نشتی و رطوبت سقف سرویس بهداشتی
تشخیص نم حمام , توالت , اتاق , پذیرایی , آشپزخانه و کمد دیواری
نشت یابی و تشخیص رطوبت پارکینگ , زیرزمین , نما , انباری و بام
رفع نشتی و رطوبت و ترمیم گچ , طبله , سیمان و رسوب سنگ
عایق کاری ایزوگام , قیرگونی و خدمات بنایی ساختمان
تشخیص و رفع نم و رطوبت
برای رفع نم نخست باید به علل احتمالی وجود نم و رطوبت در قسمتی که نشانه ای از آب و بخارات آب ناشی از تعریق میباشد , توجه نماییم . دقت کنید که برخی مواقع نم زدگی دیوار یا سقف گچی ممکن است با یک ترفند کوچک رفع شود و شما با صرف یک هزینه اندک از شر رطوبت و خرابیهای احتمالی راحت نماید . پس بهتر است فورا دست به کار شده و کار را به یک متخصص بسپارید , چرا که این نمهای کوچک ممکن است موجب وارد کردن هزینه های سنگین به ساختمان و دکوراسیون شما شود و به غیر از هزینه , ذردسرهایی که در پیش رو دارید .
نم دیوار گچی
نم دیوار گچی از جمله مواردی است که بسیار پیش آمده و حداقل موجب خرابی رنگ آمیزی و گچ دیوار و سقف میشود . برای رفع نم زدگی گچ ابتدا بایستی دلایل احتمالی بررسی شوند. اولین کاری که میکنیم اینست که ببینیم پشت دیوار گچی چه قسمتی است .
سرویس بهداشتی حمام و توالت و بعضا آشپزخانه از قسمتهایی هستند که دیوار گچی پشت آنها به دلیل عبور رطوبت از دیوار جانبی موجب ظاهر شدن نم در دیوار پشتی آنها میشوند . این نم زدگی و طبله کردن گچ به مرور افزایش یافته و حتی پس از درست کردن دیوار و نقاشی آن نیز ممکن است پس از چندی خراب شوند .
گچ به دلیل جاذب رطوبت بودن پوشش مناسبی برای امکانی مانند دیوار پشت سرویس بهداشتی نیست و با رسیدن کمی رطوبت به آن طبله کرده و به تدریج فرو میریزد .
اگر میخواهید که این مساله مجددا تکرار نشود ناچار به استفاده از چند راهکار متفاوت هستید. اولی کاری که میتوانید انجام دهید , این است که بدنه دیوار سرویس بهداشتی را با ایزوگام یا سایر عایقهای رطوبتی مانند عایق های پلیمری کاملا ایزوگام کرده تا از عبور هرگونه رطوبت به پشت دیوار ممانعت نمایید .
در روش ایزوگام کردن بدنه تا ارتفاع حدود یک متری علاوه بر تخریب و بازسازی و صرف هزینه های بالا ممکن است که تا حدودی مساله رفع شود . اما در ایزوله کردن دیوار با عایقهای رطوبتی که نسبتا ارزان قیمت تر هستند , ممکن است این کار موجب آب بندی کامل نشود .
سیمان کاری
راهکار دیگر و مکمل این قضایا که شاید به تنهایی هم بتواند شما را از خرابی دوباره دیوار خلاض کند , سیمان کاری روی دیوار اتاق یا پذیرایی است که میتوانید روی آنرا با گچ کاری یا نقاشی , مسطح و زیبا نمایید .
البته برخی از گچ کارهای ساختمان نیز با استفاده از مخلوط گچ و سیمان اقدام به رفع نم دیوار مجاور سرویس بهداشتی مینمایند .
البته این روش اخیر برای هر دیواری که پشت آن در معرض دیوار است نیز استفاده میشود . مثلا دیوارهایی که پشت آنها هیچ ساختمانی نیست و در معرض باران هستند و یا دیوارهایی که در به خاطر درز انقطاع و نشتی از داخل این فاصله مکررا خیس میشوند .
در شهرهای شمالی ایران که بارندگی زیاد است , این راهکار بسیار مورد استقبال سازندگان و تعمیرکاران ساختمانها میباشد .
پوشش ضد رطوبت دیوار
استفاده از کاغذ دیواری ضد رطوبت و پوششهای پلیمری دیگر برای پنهان کردن خرابی دیوار نیز از راههایی است که استفاده میشود , اما به دلیل اینکه منشا نم رفع شده است , ممکن است پس از چندی موجب خرابی آنها شوند, هرچند که از بهترین متریال استفاه نمایید .
رفع نشتی لوله کشی
رفع نشتیهای لوله کشی معمولا با تعمیر لوله کشی امکان پذیر است و تا قسمت مورد نظر کنده نشده و ترمیم نشود , نمیتوان نظر قطعی راجع به نشتی داد .
البته دستگاه تشخیص ترکیدگی لوله و نشت یابی با دستگاه نیز میتواند در ترکیدگیهای لوله کشی آب و به ندرت شوفاژ به کمک تشخیص کار آمده و علت را دقیقا روشن نماید .
اما در عمل مهمترین فاکتور در تشخیص ترکیدگی و رفع نم را میتوان تجربه تشخیصکار دانست. لوله کشها هم میتوانند در تشخیص و رفع نم صاحب نظر باشند اما تشخیکارهای حرفه ای به دلیل اینکه دایما با مساله نشت یابی در کلنجار هستند , بهترین گزینه برای نشت یابی تخصصی هستند .
نشتی آب از سقف
در نشتی آب از سقف و رفع نم آن نیز مهمترین عامل تشخیص صحیح است , و ما در ادامه به علل نشتی از سقف در بخشهای مختلف یک ساختمان میپردازیم .
اولین قدم برای تشخیص این است که ببینیم در طبقه بالایی چه خبر است و در بالای قسمتی که نشتی اتفاق افتاده است , چه قسمتی از آپارتمان طبقه بالایی و در صورتیکه در طبقه آخر هستید چه لوله کشی , کولر یا دستگاههای تاسیساتی وجود دارد .
تعمیرات پشت بام
اگر در طبقه اخر ساختمان هستید و فقط در مواقع بارندگی نشتی آب از سقف اتفاق میفتد که حتما متوجه خواهید شد که ایراد از عایق کاری پشت بام و یا دور ناودانی لوله کشی است .
اگر شدت نشتی آب در مواقعی غیر از بارندگی بوده و شبهای سردی را گذرانده اید , لوله کشی آب کولر ها در اثر یخ زدگی ترکیده اند و بایستی اقدام به درست کردن لوله کشی آنها باشید .
رفع چکه پشت بام
رفع چکه پشت بام از مواردی است که جزو وظایف تمام اهالی ساختمان است , هرچند که خرابی آن فقط واحدهای فوقانی را به دردسر میندازد .
اگر موارد فوق نبود و شما کولر آبی داشتید و نشتی خیلی کمی برخی مواقع احساس میکنید , دلیل ان خرابی جزیی در عایق کاری پشت بام باشد .
نشت آب به طبقه پایین
ممکن است برای شما پیش امده باشد که طبقه پایین شما از نشتی از زیر قسمتی از آپارتمان شما شکایت کند . این مساله بایستی به سرعت حل شود , زیرا طبقه پایین میتواند ادعای ضرر و خسارت نماید .
این موضوع بیشتر در سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه ها رخ میدهد . البته ممکن است ترکیدگی لوله شوفاژ از اتاقها و سالن پذیرایی نیز موجب این قضیه شود .
نشتی از سقف کاذب
از شایعترین موارد نشتی از سقف که بنا برتجربه اتفاق میفتد , نشتی از سقف کاذب است که به آن خواهیم پرداخت . معمولا سرویسهای بهداشتی دارای یک سقف کاذب هستند که لوله کشی فاضلاب و اتصالات آنرا میپوشاند .
خرابی کفشور حمام و سیفون توالت ایرانی یافرنگی از رایجترین خرابیها در حمام و توالتهاست. در برخی موارد نیز لوله کشی آب سرویسها آسیب دیده اند که در این مورد آب با شدت تمام به طبقه زیرین سرایت کرده و امان شما را میبرد .
اگر نشتی هر از گاهی باشد و ادامه دار نباشد , با احتمال زیاد نشتی از لوله فاضلاب طبقه بالایی است و اگر شدت آن زیاد باشد , لوله آب سرد یا گرم ترکیدگی دارد .
البته خرابی سیفون توالت فرنگی , شیرهای پیسوار , فلاش تانک و شیر گازی سیفون ایرانی نیز از موارد مشکوک هستند که همگی بایستی بررسی شوند .
باتمام این اوصاف ممکن است تعریق در بخشهایی از ساختمان موجب تخریب قسمتهایی شود که میتوانید به تکنیکهای رفع نم براحتی آنها را مرتفع نمایید .
رفع نم نمای ساختمان
رفع نم نمای ساختمان که دو دلیل عمده دارد را با بررسی احتمالات میتوان با کمی حوصله انجام داد .
علت اول متیواند , تعریق در قسمتهای مجاور لوله دودکش موتورخانه باشد که به خاطر گرم بودن اطراف لوله دودکش و تبدیل بخارات هوا به مایع باعث نم زدگی شده که هرچند تخریب نداشته , اما منظره زشتی به ساختمان شما میدهد .
علت دوم نیز لوله ناودانی پشت بام است که در طول مسیر دچار مشکلاتی نظیر گرفتگی و از جا در آمدن لوله و اتصالات از داخل هم شده و در مواقع بارندگی آب لوله ناودان با خارج شدن از آن باعث خرابی نمای ساختمان میشود .