انواع دریچه بازدید فاضلاب و تاسیسات

انواع دریچه بازدید فاضلاب و تاسیسات

دریچه بازدید

همانطور که از نامش پیداست دریچه بازدید یک دریچه متحرک برای بازرسی , تعمیرات , سرویس و تعویض قطعات مختلف یک ساختمان است و معمولا کاربرد آن بیشتر در بخش تاسیسات ساختمان میباشد . تاسیسات برق ساختمان , لوله کشی پکیج و شوفاژ , آب مصرفی , فاضلاب , تهویه از موارد استفاده این باکسهای متنوع و زیبا هستند .

برای استعلام قیمت انواع دریچه بازدید به بخش قیمت لوله و اتصالات مراجعه نمایید .

دریچه بازدید

انواع دریچه بازدید تاسیسات

دریچه بازیدهای باکسهایی هستند که معمولا دارای یک فریم و یک درب متحرک میباشند . جنس دریچه بازدید از ورق فلزی ,  گچ و کناف ,استیل ,  چوبی و انواع مواد پلیمری هستند . تاسیسات برق , تهویه مطبوع , تاسیسات آتش نشانی و اطفای حریق , فن کویل و لوله کشی ساختمان از موارد استفاده جعبه بازدید میباشند.

از لحاظ ساختار مکانیکی هم به شکلهای مختلفی از قبیل لولایی,دبه ای, پیچی, کشویی , فشاری , انگشتی , فنری, چفتی, قفل دار , مگنتی ساخته و نصب میشوند.

دریچه های بازدید را میتوان به لحاظ کارکردهای مختلف در داخل دیوار , سقف و حتی کف ساختمان کار گذاشت.

دریچه بازدید فاضلاب

در بخش لوله کشی فاضلاب دریچه بازدید نوع اتصال لوله کشی محسوب میشود که در طول لوله کشی برای تعمیرات و رفع گرفتگیهای احتمالی در مسیر لوله فاضلاب نصب شده و شکل متفاوتی از سایر دریچه بازدیدها داشته و به دریچه سیخزن هم نامیده میشود.

این نوع اتصالات بسته به متریال لوله کشی فاضلاب از قبیل لوله پلیکا , پوش فیت , چدن یا پلی اتیلن هم جنس با خط لوله کشی بوده و در دو نوع در دبه ای دایره ای یا پیچی چهارگوش تولید و نصب میشوند.

دریچه بازدید فاضلاب در طول لوله کشی ساختمان بوده و بر خلاف سایز انواع دریچه داخل آن فاضلاب وجود دارد. محل نصب دریچه بازدید فاضلاب معمولا در پارکینگ و مشاعات بوده و نصب آن در هر ساختمانی ضروری به نظر میرسد. بسته به تعداد رایزر ساختمان در بخش فاضلاب دریچه بازدید در ارتفاعی تا حدود 40 تا 80 سانتی متر بالاتر از محل اتصال رایزر به لوله افقی در طول لوله رایزر نصب میشود.

برای هر رایزر عمودی بایستی یک دریچه بازدید در نظر گرفته و نصب شود. درب دریچه بازدید فاضلاب بایستی به راحتی باز شده و در هنگام نصب کاملا آب بندی شود.

کاربرد دریچه بازدید در فاضلاب دو منظوره است. کاربرد اول باز کردن دریچه آن در مواقع گرفتگی شدید در لوله فاضلاب مشاعات و جلوگیری از سرایت پس زدن فاضلاب به طبقات بالاتر و ورود به منزل است. در مواقع گرفتگی لوله اصلی این درب دریچه بازدید باز شده تا در مواقع شدت گرفتگی پساب مصرفی واحدها به داخل کفشور پارکینگ و مشاعات دیگر هدایت شود.

کاربرد دیگر دریچه بازدید این است که در مواقع انسداد لوله افقی رایزر تا درب چاه یا فاضلاب شهری, بتوان از فنر لوله بازکنی برای بازکردن لوله استفاده کرد. استفاده از فنرهای طولانی برای لوله بازکنی نیز امکان پذیر است, اما هر چقدر طول فنر لوله بازکنی کوتاهتر باشد, میزان اثرگذاری فنر در بازکردن و رسوب تراشی لوله بیشتر است. در ضمن استفاده از دستگاه و فنر لوله بازکنی از محل مشاعاتی مثل پارکینگ راحت تر بوده و مزاحمت کمتری برای ساکنین ایجاد میکند.

در ساختمان های که فاقد دریچه بازدید فاضلاب هستند, و احتمال با مشکلاتی نظیر انسداد و گرفتگی لوله روبرو میشوند, امکان نصب دریچه بازدید وجود دارد, اما احتمالا با تخریب و کنده کاری همراه بوده و هزینه بر است.

دریچه بازدید فاضلاب

دریچه بازدید شیر فلکه آب و شوفاژ

معمولا هر واحد آپارتمان شیرفلکه هایی اختصاصی برای قطع و وصل جریان آب و مدار گرمایش اختصاص داده میشود. این نوع شیر فلکه ها را میتوان در داخل دیوار یا دریچه بازدید نصب کرد . اما نصب آنها در دریچه بازدید میتواند دسترسی به آنها را برای استفاده یا تعمیرات راحت تر کند و در ضمن شکل ظاهری قشنگ تری بدهد.

برای سیستم لوله کشی کلکتوری حتما بایستی از یک باکس یا جعبه کلکتور برای قرار دادن کلکتور و شیرالات مربوطه استفاده نمود.

دریچه بازدید فن کویل

جعبه کلکتور فن کویل نیز مانند سایر بخشهای تاسیسات در درون خود شیر فلکه های قطع کن رفت و برگشت سیستم گرمایش و سرمایش را جای داده است. مسیر لوله کشی ساختمان در کنار وجود مکان مناسب میتواند تعیین کننده جای نصب دریچه فن کویل باشد.

وجود فاصله ایمن و استاندارد از تاسیسات برق و گاز نیز بایستی در تعیین محل نصب مدنظر قرار بگیرد.

فایر باکس یا جعبه آتش نشانی هم از دریچه هایی است که دارای سیستم اطفای حریق میباشند.

در کنار جعبه های تاسیساتی فوق دریچه های بازدید سیستم تهویه مطبوع, داکت اسپلیت, چیلر و تابلو برق ساختمان از دیگر دریچه بازدیدهایی هستند که در ساختمانها نصب میشوند.

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *