تعمیر و سرویس پکیج شوفاژ دیواری شبانه روزی

تعمیر و سرویس پکیج شوفاژ دیواری شبانه روزی

تعمیر و سرویس پکیج شوفاژ شبانه روزی

عیب یابی ,تعمیر و سرویس پکیج شوفاژ دیواری شبانه روزی

نصب و تعمیر پکیج کلیه برندها و مارکهای داخلی و خارجی

تلفن : 09122437371-22533080 بدون تعطیلی سراسر تهران, اجرا و لوله کشی پکیج شوفاژ دیواری, اجرا و لوله کشی شوفاژ روکار و توکار, نصب و جابجایی پکیج شوفاژ دیواری گازی, نصب رادیاتور , آب بندی و سرویس شوفاژ و هواگیری, عیب یابی و رفع ارورهای پکیج شوفاژ دیواری شستشو و رسوب زدایی پکیج شوفاژ دیواری.

ارایه خدمات و تعمیرات پکیج به تمام برندها و مدلهای ایرانی و خارجی , ایران رادیاتور , بوتان , ایساتیس , آریستون , فرولی , لورچ , تاچی , بوش , گلدیران زیمنس , استانبول , ایمرگس, وایلانت , الزان , باکس , مرکوری ,توشیبا و سایر مارکهای پکیج با خدمات تاسیسات شبانه روزی تهران پایپر.

پکیج دیواری نیز مانند هر دستگاه دیگری نیاز به نگهداری و مراقبت دارد. سرویس و بازدید دوره ای و در صورت نیاز رفع ایرادات احتمالی ریز و درشت پکیج هم راندمان پکیج را افزایش داده و هم از بیشتر شدن خرابی میتواند جلوگیری کند. برای این منظور بایستی کار سرویس و تعمیر پکیج در سراسر تهران را به اشخاض متبحر داده و شما در صورت نیاز میتوانید با یک تماس از متخصصین تعمیرات پکیج دیواری بهرمند شوید.

پکیج شوفاز دیواری در هنگام استفاده با چند علت عمده مواجه میشود که بایستی برای جلوگیری از هزینه های بیشتر فورا رفع شود. خاموش شدن یا روشن نشدن پکیج, گرم نشدن آب مصرفی, سرد بودن رادیاتورها, نشتی از پکیج و سر و صدای پکیج از عمده خرابی های پکیج هستند. پکیج برای افزایش راندمان نیاز دارد که هر 2 تا 3 سال یکبار یک سرویس اساسی شود. سرویس کلی پکیج شامل رسوب زدایی مبدل و باز کردن وجدا کردن کلیه قطعات پکیج و تمیز کردن آنها و نصب مجدد پکیج دیواری است. در این سرویس ممکن است که نیاز به تعویض قطعاتی نیز باشد.

چک کردن مبدل, فلوسوییچ, ntc, منبع انبساط , شلنگ و شیر پکیج, دودکش پکیج, فشار آب پکیج از مواردی است که در سرویس و تعمیر پکیج بایستی چک شوند. در ادامه به صورت جزیی به روش های عیب یابی , سرویس و تعمیر پکیج شوفاژ دیواری پرداخته ایم.

سرویس پکیج شوفاژ دیواری

طرز کار پکیج دیواری

پکیج دیواری دستگاهی 2 منظوره است که با استفاده از انرژی گاز و برق , آب سرد وارد شده به داخل پکیج را تبدیل به آب گرم مصرفی کرده و در عین حال با گرم کردن آب مدار گرمایش, باعث گرم شدن رادیاتور, فن کویل,هواساز و گرمایش از کف میشود.

بدین منظور و از آنجا که پکیج یک کارکرد اتوماتیک دارد, در طراحی و ساخت پکیج از قطعات زیر استفاده میشود که هرکدام در جای خود عملکرد مهمی دارند.

  • شیر اطمینان پکیج

یک نوع شیر تخلیه  است که به عنوان سوپاپ فشار، هنگامی که فشار و درجه حرارت پکیج از حد معمول عدول کند ، جهت پیشگیری از انفجار دستگاه، خروجی آن را باز کرده و آب مازاد را خارج می کند.

  • ترموستات پکیج

این قطعه درجه حرارت پکیج را تنظیم کرده و با کاهش یا افزایش دما موجب جلوگیری از هدر رفت دما می شود.

  • پرشر سوییچ پکیج

کنترل فشار پکیج بر عهده پرشر پکیج است.

  • برد کنترل پکیج

دریافت علایم و سیگنالهای مختلف از قطعات پکیج و پردازش و صدور دستورهای متقضی وظیفه برد یا پردازشگر پکیج است.

  • فلوسوئیچ

فلوسوییچ یا فلومتر یک شیر برقی است که در مسیر لوله آب گرم برای قطع و وصل و کاهش میزان جریان آب و تولید آب گرم مصرفی توسط پکیج است.

  • پمپ سیرکولاتور آب

پمپ سیرکولاتور آب برای تقویت جریان آب گرم مصرفی در پکیج است.

  • شیر پرکن پکیج

در زمان شروع به کار اولیه یا مجدد پکیج, شیرپرکن مدار گرمایش پکیج را از آب پر میکند.

  • NTC پکیج

این قطعه یک حسگر حرارتی است که در صورت افزایش دمای کارکرد پکیج, به برد  سیگنال خاموش شدن شعله را میدهد.

  • شیر تخلیه پکیج

هرگاه قصد تخلیه آب پکیج  را داشته باشیم, شیر تخلیه پکیج را باز میکنیم.

  • حسگر دود

در هنگامی که میزان دود و گاز ناشی از احتراق بیش از حد شود, این پرشر عمل میکند.

  • شیر هواگیری پکیج

در شروع فصل سرما, پیش از روشن کردن شوفاژها, ابتدا مدار گرمایش توسط این شیر از هوا تخلیه میشود و سپس پکیج را در وضعیت زمستانی روشن  میکنیم.

  • شیر برق گاز پکیج

نرمال کردن میزان گاز ورودی به شعله توسط شیر برقی مخصوص گاز انجام میشود.

  • شیر سه راهی موتوری

شیر سراهی برای کنترل جریان آب و قطع و وصل جریان مسیر گرمایش در پکیج نصب میشود.

  • مبدل پکیج

مبدل پکیج نقش تبادل حرارتی برای تولید آب گرم مصرفی را دارد. در پکیج های دو مبدله, یک مبدل مخصوص برای آب گرم مصرفی نصب میشوند.

  • منبع انبساط پکیج

منبع انبساط در هر سیستم گرمایشی بسته ای برای کنترل افزایش یا کاهش حجم آب نصب میشود. این کاهش و افزایش حجم آب ناشی از نوسانات حرارتی سیستم های گرمایش از جمله پکیج رخ میدهد.

همه قطعات فوق طبق ساختار هر کارخانه با اندازه و مدلهای احتمالا متفاوت به یکدیگر نصب شده و درون یک باکس قرار میگیرند. کنترل عملکرد و تنظیمات پکیج توسط دکمه و شاسی های تعبیه شده برای کاربر نصب شده است و برد کنترل با دستورات خود عملکرد پکیج را کارپردازی میکند. در روند عملکرد پکیج ممکن است خرابی های کوچک و بزرگ به وجود بیاید ونتواند آنطور که باید آب گرم تولید کند و یا برای گرم کردن رادیاتورهای عملکرد ناقصی داشته باشد که بایستی با عیب یابی رفع شده و شما میتوانید با خدمات تعمیر پکیج پاسداران تماس گرفته تا فورا در خدمت شما عزیزان باشیم. آب دادن از زیر پکیج هم یکی از مشکلات شایع خرابیهای پکیج است که در کنار شستشوی مبدل پکیج در طول 2 یا 3 سال نیاز به سرویس دارد.

سرویس دوره ای پکیج

سرویس دوره ای پکیج هرچند ماه یک بار به خصوص در آغاز فصل سرما در راه اندازی زمستانی و در تابستانی کردن انجام میشود. این سرویس های دوره ای بازدهی پکیج را افزایش داده و میتواند موجب کاهش مضرف گاز پکیج شود. ضمنا با سرویس دوره ای از سرایت خرابی های جزیی به بقیه قطعات پکیج جلوگیری نموده و بدین صورت موجب کم شدن هزینه های تعمیر پکیج و استفاده راحت از پکیج میشود.

هرچند در بسیاری از موارد ممکن است , برای تعمیرات و راه اندازی پکیج نیاز به قطعات خاصی نباشد و با تعمیرات قطعات موجود بتوان اقدام به سرویس و درست کردن پکیج نمود. از مهمترین سرویس هایی که پکیج دیواری نیاز دارد, شستشوی مبدل پکیج دیواری است که هرچند سال یکبار بایستی انجام شود.

به خاطر عبور حجم معینی آب از قسمتهای داخلی پکیج از یک سو و از طرف دیگر وجود آب حاوی املاح و سختی میباشد , این آب بر اثر بالارفتن درجه حرارت شروع به ته نشین کردن رسوبات کرده و در اکثر پکیجها پس از حدود 3 یا 4 سال موجب انسداد مبدل پکیج دیواری میشود . مبدل پکیج یک منبع مسی میباشد که از طریق تبادل گرمایشی بین آب مدار گرمایش و آب سرد, آب گرم مصرفی تولید میکند.

از این رو اسیدشویی مبدل پکیج با استفاده از اسید ویژه از جمله خدماتی است که یک سرویس کار پکیج باید در آن مهارت کامل داشته باشد. تعویض قطعاتی مانند فلوسوییچ , حسگر , شیر , شلنگ , شیرسراهی و دیگر قطعات پکیج نیز از دیگر کارهایی است که یک سرویس کار پکیج انجام میدهد.

انواع خرابی و تعمیر پکیج

در ادامه به چند نمونه از خرابی های پکیج میپردازیم. لازم به ذکر است که برای تعمیر پکیج در منطقه پاسداران به سرویس کارهای معتبر و متخصص مراجعه کنید.

  • خاموش شدن پکیج

در صورتی که پکیج روشن نشد اول از همه آن را ریست کنید. در اکثر موارد با یک ری استارت  پکیج دیواری مجددا به کار میفتد. اگر با روشن و خاموش کردن, ایراد رفع نشد رادیاتور را هواگیری کنید. البته اگر پکیج شما همواره نیاز به هواگیری دارد یعنی مشکل از سایر قطعات بده و ترجیحا از یک متخصص کمک بخواهید. همه پکیج‌های دیواری دارای سیستم خاموش کن اتوماتیک هستند و در صورتی که فشار پکیج بیشتر از اندازه معمول کم یا زیاد باشد, پکیج خاموش می‌شود و باید فشار آن را درست کنید.یکی از دلایل احتمالی روشن نشدن پکیج ته نشین شدن رسوبات در مبدل و لوله‌های پکیج است.چنان چه تمام راه‌های بالا را آزمودید و همچنان مشکل روشن نشدن پکیج داشتید احتمال دارد, از برد پکیج باشد.

  • آبریزی پکیج

چکه و نشت آب از زیر پکیج نیز یکی از خرابیهای رایج است. خارج شدن از آب بندی یا خرابی اتصالات, شیلنگ و شیرالات دلیل عمده این مساله هستند. سوراخ شدن و ایجاد روزنه در مبدل نیز دلیل دیگر بوده که احتمالا منجر به تعویض مبدل میشود.معیوب بودن شیر تخلیه و شیر پرکن پکیج, یا خارج شدن از آب بندی اتصالاتی نظیر فلوسوییچ یا شیر موتوری به دلیل خرابی ارینگهای آنها نیز علت آبریزی پکیج هستند, که در تمامی این موارد میتوانید با تهران پایپر متخصص تعمیر پکیج درخواست سرویس کنید.

علل متفاوتی مثل پاره شدن شیلنگ یا شیرهای پکیج و نشتی از قطعاتی مانند محل اتصال به مبدل و حتی ترک خوردن مبدل پکیج دیواری را میتوان از دلایل نشتی آب از زیر پکیج عنوان نمود . در صورت نشتی از شلنگهای پکیج این مساله کاملا معلوم بوده  و در برخی موارد احیانا یک اورینگ یا واشر از شیر سراهی یا قطعاتی مانند شیرسراهی موجب این نشتی ها زیر پکیج شود.

  • آب گرم است اما رادیاتورها گرم نمیشوند

خرابی پمپ سیرکولاتور پکیج, خرابی فلوسوئیچ, عمل نکردن سیستم بای پس پکیج و خرابی شیر سه راهی موتوری از دلایل گرم نشدن رادیاتورها هستند. البته علت سرد شدن رادیاتور شوفاژ ممکن است وجود رسوب در مدار گرمایش نیز باشد.

  • گرم نشدن آب مصرفی پکیج

علت سرد شدن آب مصرفی میتواند کم بودن فشار گاز یا آب سرد مصرفی باشد. این مشکل به خصوص در اوج مصرف گاز به دلیل کم بودن انشعاب یا بالا بودن مصرف گاز در ساختمان باشد. در مورد کم شدن فشار آب سرد هم در طبقات بالا و در فصل تابستان این مشکل بیشتر نمود پیدا میکند. ایجاد رسوب در مبدل ثانویه نیز از دلایل رایج و تشدید این مساله است که بایستی با اسیدشویی مبدل پکیج مشکل را حل نمود.

  • پکیج ارور میدهد یا چشمک میزند

هر خرابی از کوچک و بزرگ با نشان دادن ارور توسط پکیج به شما اعلام میشود, تا به فکر رفع آن باشید.

  • ایجاد سر و صدا توسط پکیج

دلایل مختلفی برای به وجود آمدن صدای تق تق و ناهنجار از پکیج وجود دارد. انسداد لوله های آب, کم بودن فشار آب مصرفی,انبساط و انقباض لوازم پکیج در اثر تغییرات دمایی, نقص در پرشر سوییچ, هواگرفتگی پکیج و رسوب گرفتن مبدل و لوله کشی شوفاژ از دلایل این اصوات هستند که با بررسی های دقیق تری بایستی نسبت به رفع صدا و تعمیر پکیج رفع شوند.

سرویس پکیج شوفاژ  آموزش تعمیر و سرویس پکیج شوفاژ دیواری

سرویس پکیج به طور دوره ای میتواند علاوه بر بازدهی بیشتر به عمر پکیج کمک کند.

تعمير پکیج : نشتی اب از پکیج شوفاژ گازی دلایل مختلفی دارد از جمله شیلنگ های اب متصل به دستگاه یا شیرالات و اتصلات مورد استفاده یا شکستگی دستگاه سختی گیر و یا اتصالات داخلی پکیج که باید همه گی مورد بررسی قرار گیرد و در صورت نیاز اقدام به تعویض واشرها و محکم کردن انها نمود.

در مواردی نیز مربوط به سوراخ شدن مبدل یامنبع انبساط ….. یا خرابی شیر اطمینان می باشد.

سر و صدای ناهنجار پکیج دیواری

صدای زیاد مبدل حرارتی پکیج دیواری -عدم تنظیم شیربرقی گاز دستگاه

هواگرفتن مدار گرمایش دستگاه – رسوب گرفتن مدار و مبدل های حرارتی یا خرابی پمپ اب و یا مشکل سنسورهای حرارتی می تواند باعث ایجاد صدای اضافه در مبدل حرارتی پکیج شود .

رفع عیب: هواگیری مبدل – تنظیم شیربرقی گاز دستگاه, رسوب زدایی مدار و مبدل های حرارتی, چک کردن NTC ها – تست پمپ سیرکوله, نصب فیلتر مناسب در مسیر برگشت اب گرمایش رادیاتورها و در اخر تعویض مبدل حرارتی به علت دفرمگی توصیه می شود.

زنگ زدگی دودکش پکیج

زنگ زدگی دودکش فلزی پکیج شوفاژ گازی وجود هر گونه زنگ زدگی و پوسیدگی روی دودکش فلزی احتمالا ناشی از عدم خروج کامل دود از دودکش می باشد. به این شکل که با سرد شدن سریع بخار اب و عدم خروج کامل دود باعث زنگ زدگی و پوسیدگی روی دودکش میشود.

رفع عیب : دودکش را از نظر قطر و طول و گرفتگی و شیب مناسب مورد بررسی قرار دهید و از عدم مسدود بودن مسیر دودکش از خروجی پکیج تا خروجی دودکش کاملا بررسی کنید.در صورت نیاز دودکش باید ازعایق مناسب استفاده کنید.

وجود دوده یا تغییر رنگ روی دستگاه پکیج شوفاژ گازی

وجود دوده یا تغییر رنگ روی دستگاه پکیج و یا قطعات داخلی ممکن است ناشی از عدم تهویه مناسب و یا عدم خروج کامل دود از دودکش باشد . و نیز احتمال دارد از عدم تنظیم صحیح شیر برقی گاز باشد.

رفع عیب : باید مسیر محفظه احتراق و کلاهک تعدیل و فن و مسیر دودکش را بررسی کنیم و از تامین کامل هوای احتراق اطمینان کسب کنیم . و در صورتی که شعله دستگاه پکیج زیاد است ,شیر برقی گاز را تنظیم کنیم .

انفجاری روشن شدن پکیج دیواری گاهی پکیج شوفاژ انفجاری روشن شده و صدای زیادی هم دارد. در صورت ممکن است که حداکثر فشار گاز شیربرقی گاز دستگاه پکیج و یا فاصله الکترود جرقه زن تا سطح مشعل برنر تنظیم نباشدو یا مشکل از شکستگی الکترود جرقه و کابل

مربوط به ان یا خرابی ترانس جرقه و یا برد کنترل پکیج باشد یا مشکل از گرفتگی دودکش و استفاده از تبدیل یا فلنج دود نامناسب باشد.

رفع عیب : شیربرقی گاز دستگاه پکیج را بررسی کنید.

– فاصله الکترود جرقه زن تا سطح مشعل برنر را تنظیم کنید.

–نشتی الکتریکی و شکستگی بدنه الکترود جرقه و کابل مربوط به ان و ترانس جرقه را بررسی نماید.

مشکل از گرفتگی دودکش و استفاده از تبدیل یا فلنج دود نامناسب را بررسی کنید.

کاهش فشار آب پکیج دیواری

درصورت کم شدن فشاراب پکیج به دلایل مختلفی از جمله :

نشتی اب از لوله کشی ساختمان یا رادیاتورها, افت فشار شهری و نیاز به نصب پمپ آب درساختمان, تنظیم نبودن یا خرابی منبع انبساط, خرابی شیر پر کنیا شیر اطمینان باعث میشود پکیج روشن نشود. (کم شدن فشار اب پکیج گازی اگر هر 3 ماه روی دهد مشکلی ندارد)

رفع عیب :اولین کار بررسی و تست نشتی اب رادیاتورها و مدار لوله کشی و پکیج می باشد. ( یک روزنامه زیر رادیاتورها و پکیج قرار دهید . در صورت چکه اب اثر قطرات اب روی ان مشخص می شود)

– در صورت وجود نشتی در شیر پر کن یا شیر اطمینان انها را تعویض کنید و فشار باد(1 تا 7. bar) وسالم بودن منبع انبساط را نیز چک کنید.

دستگاه پکیج در حالت انتظار باقی مانده است

اگر دستگاه پکیج در حالت انتظار باقی مانده است ودر صورت باز کردن ابگرم بهداشتی و یا سرد شدن رادیاتورها هیچ عکس العملی نشان نمی دهد. در این حالت ممکن است مشکل از پرشر دود باشد.

رفع عیب: خرابی پرشردود را بررسی کنید

کم بودن دور فن یا قطعی فن

وجود ترک در لوله ونتوری یا شیلنگ سلیکونی 

شل بودن لوله ونتوری یا شیلنگ رابط 

مسدود یا خراب شدن شیلنگ رابط یا مجرای بالای پرشر دود را بررسی کنید.

روشن نشدن پکیج در حالت اب گرم بهداشتی

اگر مدار گرمایش به خوبی کار می کند ولی پکیج در حالت اب گرم بهداشتی روشن نمی شود, به احتمال زیاد مشکل مربوط به فلوسوئچ یا فلومتر پکیج می باشد.

رفع عیب: فلومتر را باز کرده و مورد بررسی قرار دهید و در صورت نیاز تعویض کنید,سیم های فلوسوئچ را اتصال کوتاه کنید , اگر پکیج روشن شود فلوسوئچ خراب است

وباید ان را باز کرده و صحیح بودن محل قرار گیری قطعات داخلی اطمینان حاصل کنید. دستگاه پکیج مرتبا روشن و خاموش می شود.

ریست شدن مکرر پکیج دیواری

ممکن است دستگاه پکیج مرتبا روشن و خاموش شود بخصوص هنگام استفاده از ابگرم مصرفی که اغلب به علت تنظیم نبودن شیربرقی گاز دستگاه پکیج و هوای لازم جهت احتراق است . و گاهی نیز رسوب گرفتن مبدل باعث بالا رفتن ناگهانی دما و روشن و خاموش دستگاه پکیج می شود.

رفع عیب :

شیربرقی گاز دستگاه پکیج را بررسی کنید و دستگاه پکیج را نظر تامین هوای لازم برای احتراق کامل مورد بررسی قرار دهید. در صورت نیاز دستگاه را رسوب زدایی کنید. هر دو مدار اب بهداشتی و مدار گرمایش کار نمی کند.

این مشکل می تواند به علت رسیدن دمای شوفاژ به بالای 87 درجه سلسیوس و یا خرابی ترموستات حد – عدم سیرکوله درست اب یا به علت مشکل در NTC ها باشد.

رفع عیب :

بررسی سالم بودن ترموستات حد – چک کردن سیرکوله درست اب و پمپ اب – بررسی سالم بودن NTC های دو مدار اب بهداشتی و مدار گرمایشی

حرارت زیاد اولیه ابگرم بهداشتی پکیج

در این حالت حرارت اولیه ابگرم بهداشتی زیاد است و سپس دما تعدیل میشود این مشکل به علت خرابی بای پاس و شیرسه طرفه در مسیر مبدل ثانویه می باشد. و یا شیر سه طرفه در حالت ابگرم مصرفی گیر کرده است.

رفع عیب : بای پاس و شیرسه طرفه در مسیر ورودی اب گرمایش به مبدل ثانویه را بررسی کنید.

عدم گرمایش شوفاژها در پکیج های دو مبدله اگر شیرسه طرفه در حالت ابگرم مصرفی گیر کرده باشد اب مدار گرمایش از مبدل ثانویه عبور کرده و شوفاژها گرم نمی شود.

رفع عیب : کابل اتصال شیر سه طرفه را بامولتی متر بررسی نموده و در صورت نیاز شیر را دمونتاژ کرده و گیر ان را برطرف کنید.

عیب ۱ : سیستم گرمایش کار میکند ولی رادیاتور ها

گرمای مطلوب را ندارند علت چیست؟

علت ها :

  • کوتاه بودن ارتفاع شعله(به علت کم بودن فشار گاز ساختمان و یا تنظیم نبودن شیرگاز)
  • کم بودن ظرفیت حرارتی دستگاه نسبت به بار گرمایشی ساختمان وجود هوا در مدار نیمه باز بودن شیرهای رفت و برگشت دستگاه یا ضعیف شدن فنر سوپاپ بای پاس یا رسوب گرفتن دریچه آب (سوپاپ نیمه باز مانده است)
  • استفاده از سوپاپ بای پاس نامناسب
  • کاهش دقت NTC گرمایش
  • وجود اشکال در پمپ( ۱/دورپایین ۲/دبی کم ۳/شکستن پروانه پمپ ۴/وجود شن و ماسه در پمپ)
  • پایین بودن فشار در مدار گرمایش
  • رسوب گرفتن مبدل و رادیاتور ها
  • استفاده از رادیاتور های با جنس نا مرغوب
  • استفاده از دودکش نامناسب در پکیج های بدون فن
  • وجود خرابی در شیر سه راهه(در نوع دو مبدله)
  • خرابی کلید حرارتی یا استفاده از کلید حرارتی نا مناسب
  • لوله کشی نامناسب مدار گرمایش (پیچ و خم های زیاد – سایز نامناسب )
  • جابجا بستن لوله های رفت و برگشت ردیاتور ها
  • خرابی پتاسیومتر گرمایش
  • نزدیکی بیش از حد رادیاتور به پکیج دیواری آبگرم ( بویژه در لوله کشی انشعابی )
  • خرابی برد کنترل

سیستم آب گرم مصرفی گرمای مطلوب را ندارد

علت چیست؟

  • کم بودن ارتفاع شعله
  • دقت نداشتن NTC مصرفی
  • رسوب گرفتن مبدل مصرفی
  • خرابی شیر سه راهه در نوع دومبدله
  • تحریک نشدن فلوسوئیچ در نوع تک مبدله
  • دودکش نامناسب
  • اشکال در لوله کشی آب مصرفی ساختمان
  • دبی و سردی بیش از حد آب سرد ورودی
  • خرابی پتاسیومتر آب مصرفی
  • خرابی سوپاپ بای پس در نوع دو مبدله
  • اشکال در پمپ در نوع دومبدله
  • خرابی برد کنترل

آبگرم مصرفی مناسب ولی سیستم گرمایش کار نمیکند

علت چیست؟

  • خرابی پمپ در نوع تک مبدله
  • بازماندن سوپاپ بای پس در نوع تک مبدله
  • خرابی شیر سه راهه در نوع دو مبدله

پکیج شوفاژ دیواری به حالت انفجاری روشن میشود

علت چیست؟

  • تنظیم نبودن فاصله الکترود جرقه زن و مشعل
  • تنظیم نبودن فشار گاز
  • خرابی دودکش
  • ضعیف شدن جرقه( عوامل ضعیف شدن جرقه : ۱/ضعیف شدن برق شهری ۲/ ضعیف شدن ترانسجرقه زن ۳/نشتی برق یا برق دزدی ۴/اکسید شدن الکترود جرقه زن)
  • استفاده از قطعات گاز شهری بجای گاز مایع
  • مسدود شدن سوراخ های مشعل در اطراف جرقه زن

فشار آب در مدار گرمایش افت پیدا می کند

  • وجود نشتی در مدار گرمایش
  • وجود هوا در مدار گرمایش

آبگرم مصرفی پکیج دیواری دچار نوسانات دمایی می شود

  • زیاد بودن ارتفاع شعله
  • پایین آمدن دقت NTC مصرفی
  • استفاده همزمان از چند شیر مصرفی
  • استفاده از پمپ فشار نامناسب در شبکه ساختمان
  • خرابی شیر سه راهه در نوع دو مبدله
  • کم بودن فشار آب ساختمان

با افزایش دما ، فشار مدار گرمایش افزایش مییابد

  • خرابی یا تنظیم نبودن فشار آب
  • مسدود شدن شیلنگ منبع انبساط
  • متناسب نبودن منبع انبساط با حجم آب مدار گرمایش
  • سوراخی منبع انبساط
  • سوراخی مبدل ثانویه
  • تعمیر و سرویس پکیج شوفاژ

فشار در مدار گرمایش خود به خود بالا میرود و شیر اطمینان عمل میکند

راه یابی آب مصرفی به مدار گرمایش از طریق : شیر پرکن و مبدل مصرفی

دمای مدار گرمایش خوب است ولی دمای آب مصرفی کم است

  • رسوب گرفتن مبدل مصرفی
  • فعال نشدن فلوسوئیچ در نوع تک مبدله در وضعیت زمستانه
  • خرابی NTC
  • خرابی سوپاپ بای پس در نوع دو مبدله
  • خرابی پتاسیومتر مصرفی در برد
  • کم بودن فشار آب
  • خرابی شیر سه راهه در نوع دو مبدله
  • خرابی برد کنترل

مقدمات نصب پکیج دیواری

• مطمئن شوید که دیوار و رولپلاک تحمل وزن پکیج را دارد.در صورتی که دیوار مقاوم نباشد یا استفاده از تخته چند لا یا روش دیگر محل نصب را تقویت نمایید.

• اگر سختی آب بین ۲۵۰-۱۵۰باشد سختی گیری پیشنهاد می شود ولی برای سختی بالای ۲۵۰استفاده از سختی گیر الزامی است.
• لوله کشی مدار شوفاژ و آب گرم مصرفی مطابق موازین مهندسی تاسیسات انجام گیرد.

• موارد ذکر شده در مبحث دودکش کاملا” رعایت شود.

• از پریز برق مناسب و سیم اتصال زمین استفاده نمایید.

حصول اطمینان از باز بودن مجاری دودکش انجام گیرد.

• چون احتمال وجود خاک و ذرات دیگر در سیستم لوله کشی شوفاژ زیاد است ، توصیه می شود, قبل از نصب دستگاه درون لوله های فوق شستشو گردد

نصب پکیج دیواری

• جهت نصب دستگاه از اتصالات ،لوله ها و شیلنگ های استاندارداستفاده نمایید.

(شیلنکهای فلکس استیل ) راه اندازی -نصب-مراقبت-تنظیم-پکیج • تمام مقررات و ضوابط ایمنی نصب دستگاه های گاز سوز رعایت گردد.

• هر دستگاه پکیج باید مجهز به شیر گاز از نوع توپی ربع گرد باشد،توصیه می شود برای لوله های رفت وبرگشت شوفاژ و آب سرد ورودی از شیر قطع و وصل مناسب استفاده شود.

برای نصب دستگاه از شابلون نصب ارائه شده توسط شرکت سازنده استفاده نمایید. بست نگهدارنده یا آویز را طبق شابلون روی دیوار نصب نمایید.

لوله کشی را مطابق شابلون انجام دهید

• لوله های آب و گاز را با نشت بندهای مناسب وصل نموده و در مسیر برگشت شوفاژ از یک صافی استفاده نمایید.

• دودکش را به صورت ثابت و محکم به دستگاه وصل نمایید تا در مقابل عوامل مکانیکی مقاوم باشد.

اتصالات الکتریکی کابل برق اصلی به صورت سه رشته که دارای سیم های فاز و نول و اتصال زمین می باشد و همراه دستگاهاست و به دو شاخه ارت دار وصل می باشد این دو شاخه را به پریز مناسب وصل نمایید.

پر کردن مدار آب گرم مصرفی پکیج

آب سرد ورودی به دستگاه را باز نمایید . سیستم آب مصرفی را با باز کردن شیر آب گرم

مصرفی هواگیری نمایید.

پر کردن مدار شوفاژ

شیر پرکن دستگاه را باز نمایید و اگر عقربه مانومتر از ۵/۱ بار بیشتر شد ، ببندید . بعد از هواگیری و تمامی رادیاتورها و باز کردن شیر اتوماتیک هواگیری اگر فشار از 1/5 بار کمتر بود دوباره با باز کردن شیر پرکن ، فشار را به میزان تعیین شده برسانید.

سیستم گاز رسانی پکیج

  • شیر دستی گاز را باز کنید.
  • از عدم نشت گاز در تمام طول مسیر اطمینان حاصل نمایید.
  • شیر دستی اصلی گاز را باز نموده و کلید اصلی برق را وصل نمایید.
  • بررسی نمایید که فشار کافی آب در مدار گرمایش وجود دارد (0.7 – 1/5 Bar).

راه اندازی مدار آب گرم

• کلید خاموش و روشن دستگاه را به حالت روشن قرارد دهید.

• ترموستات آب گرم را روی درجه دلخواه تنظیم نمایید.

در این حالت دستگاه آماده بهره برداری از آب گرم مصرفی است راه اندازی -نصب-مراقبت-تنظیم-پکیج. راه اندازی -نصب-مراقبت-تنظیم-پکیج

راه اندازی مدار شوفاژ

در صورتی که شیرهای رفت و برگشت مدار گرمایش باز باشد و رادیاتورها هواگیری شده و مانومتر فشار مطلوب (۷/. تا ۵/۱) بار را نشان می دهد. با چرخاندن ترموستات شوفاژ مدار گرمایش را روی درجه مطلوب قرار دهید. اگر واحد مسکونی مجهز به ترموستات اطاقی باشد, آن را روی دمای دلخواه تنظیم نمایید.

خاموش کردن موقت دستگاه

اگر کلید روشن و خاموش در وضعیت روشن و ترموستات های شوفاژ و آب گرم مصرفی در وضعیت خاموش قرار گیرد پ، در این حالت جریان برق به دستگاه وصل بوده و مسیر آب و گاز به سیستم نیز باز است و پکیج در حالت خاموشی موقت بوده ولی سیستم های زیر فعال می باشند.

سیستم ضد یخ زدگی

با رسیدن درجه حرارت آب داخل مدار گرمایش به کمتر از ۷ درجه سانتی گراد پمپ فعال می شود و اگر درجه حرارت آب به ۴ درجه سانتی گراد و کمتر کاهش یابد ، آنگاه مشعل هم روشن می گردد و درجه حرارت آب را به سطح ایمن یعنی ۲۵ درجه سانتی گراد می رساند تا از یخ زدن آب داخل مدار گرمایش جلوگیری نماید.

سیستم ضد گیر پاژ پمپ

در صورت عدم درخواست گرمایش و یا آب گرم مصرفی به مدت ۲۴ ساعت پمپ به طور خودکار به مدت چند ثانیه روشن می شود تا از گیرپاژ پمپ جلوگیری گردد.

قطع کامل دستگاه پکیج

کلیدروشن – خاموش را درحالت خاموش قرار دهید و شیر دستی گاز را ببندید.

نکات ایمنی در استفاده از پکیج

• اگر بوی گاز به مشام رسید :

• شیر دستی گاز را ببندید .

• درب و پنجره ها را باز کنید .

• از وصل هر نوع کلید یا وسیله برقی خودداری نمایید.

• تمام شعله ها را خاموش کنید

• به اداره گاز محل اطلاع دهید .

• استشمام دود :

• دستگاه را خاموش کنید .

• درب و پنجره ها را باز کنید .

• با متخصصین دستگاه تماس بگیرید.

• خطر شوک الکتریکی

• قبل از انجام هر کاری در ارتباط با تابلو برق دستگاه برق اصلی دستگاه را قطع نمایید.

نکات مهم در نصب پکیج

• دستگاه پکیج باید توسط سرویس کار مجاز نصب گردد.

• دستگاه پکیج حداقل سالی یک بار باید توسط سرویس کار مجاز بررسی و مورد سرویس قرار گیرد .

• تعمیر قطعاتی که از لحاظ ایمنی مهم است ، مجاز نمی باشد . این گونه قطعات (مانند شیر کنترل گاز ) را باید تعویض نمود و از قطعات اصلی که سازنده دستگاه در اختیار می گذارد, استفاده نمود .راه اندازی -نصب-مراقبت-تنظیم-پکیج

• جهت جلوگیری از صدمه به سیستم دستگاه ، هنگام رسوب گیری ، قطعاتی را که می خواهید رسوب گیری کنید ، جدا نمایید.

• هیچ گاه موادی که قابلیت اشتعال دارند نظیر (کاغذ ، تینر ،رنگ ) نزدیک دستگاه نگهداری ننمایید.

• برای جلوگیری از خورندگی دستگاه ، هوای احتراق ورودی باید عاری از موادی مانند هیدروکربن های هالوژنه که حاوی ترکیبات کلرو وفولور است، باشد.

• اگر هوای احتراق از بیرون محیط نصب تامین می گردد و دارای مواد معلق و گرد و خاک است ، در مسیر ورود هوا به دستگاه از فیلتر استفاده نمایید.

هوای احتراق نباید به وسیله معادن و یا تراشیدن و سایدن سنگ ها آلوده گردد.

• هوای احتراق نباید همراه تخم گیاهان باشد.

• هوای احتراق نباید از محل های نقاشی با رنگ یا سالن های آرایش که حاوی هیدروکربن های هالوژنه می باشد ، تامین گردد.

• آب ورودی به دستگاه نباید خوردنده و با سختی بالا باشد .

• در صورتی که خطر یخ زدگی وجود دارد، تا آنجا که ممکن است دستگاه را روشن نگه دارید, در غیر این صورت آب داخل دستگاه را با باز کردن پایین ترین نقطه اتصال ، خالی نمایید.

توجه: تمامی موارد ذکر شده در این قسمت باید توسط سرویسکار متخصص و مجاز انجام گیرد, بنابراین با نمایندگی های خدمات پس از فروش مجاز تماس حاصل نمایید.

برای عملکرد پیوسته و مناسب دستگاه توصیه می شود, دستگاه حداقل سالی یک بار توسط فرد متخصص و مجاز ، سرویس و بررسی گردد.

رعایت نکات قبل از هرگونه سرویس و تعمیر پکیج شوفاژ دیواری

  • کلید اصلی برق دستگاه را قطع نمایید و دوشاخه دستگاه را از پریز خارج نمایید.
  • شیر دستی گاز ورودی به دستگاه را ببندید. لازم به توضیح است که اگر دسته شیر در امتداد لوله گاز باشد.شیر باز و در صورتی که عمود بر لوله گاز باشد, شیر قطع است.
  • شیر پرکن دستی آب دستگاه را ببندید.
  • مدار آب گرم مصرفی را با بستن آب سرد ورودی

عملیات سرویس و تعمیر پکیج

  1. تمیز کردن مبدل اولیه
  2. بررسی منبع انبساط
  3. بررسی مشعل
  4. بررسی الکترود جرقه و یون
  5. بررسی فن (پروانه )
  6. بررسی ونتوری داخل فن (پروانه )
  7. بررسی پرشر سوئیچ دود
  8. بازدید دودکش ولوله رابط
  9. بازدید پمپ

دوباره تاکید میشود که تمامی موارد ذکر شده ( سرویس ونگهداری ) باید توسط سرویس کار متخصص و مجاز انجام گیرد . شستشو و رسوب گیری دستگاه نیز باعث افزایش عمر کاری دستگاه پکیج ( شوفاژ دیواری ) می شود.

راه اندازی پکیج آب ندارد.
فشار آب داخل مدار پکیج به اندازه ای کاسته شده  که پرشر سوئیچ آب در حالت قطع قرار میگیرد و برد  پکیج دستور عمل  را به پکیج نمیدهد.
رفع خرابی نرسیدن آب به پکیج :
با باز کردن شیر پرکن، فشار را به میزان 1 تا 1/5 برسانید , و پکیج را ری استارت کنید. 

سوالات متداول عیب یابی پکیج ها

جواب و علت سوال
·برق به پمپ نمی رسد·
·پمپ خراب است.
·پمپ گیرپاژ است.
·برد الکترونیک خراب است.
۱-پمپ کار نمی کند.
·الکترود جرقه ایراد دارد.
·الکترود جرقه به بدنه اتصال دارد·
·فاصله الکترود جرقه به بدنه تنظیم نمی باشد.
·کابل جرقه قطع است.

·ترانس جرقه واقع در برد کنترل خراب است.
·برد کنترل خراب است.
۲-جرقه زده نمی شود .
·وجود هوا در لوله اتصال گاز به مشعل·
·برق به شیر کنترل گاز وارد نمی شود·
·شیر کنترل گاز ایراد دارد.
·کابل جرقه قطع است.
·الکترود جرقه ایراد دارد.

۳-شعله تشکیل نمی شود .
· میله یون درون شعله قراد ندارد·
·تنظیم گاز در وضعیت استارت صحیح نمی باشد.
·میله یون اشکال دارد.
·کابل میله یون به برد کنترل قطع است
·اتصال زمین قطع است .
·میله یون اتصال بدنه دارد.
·برد کنترل ایراد دارد.

شعله تشکیل می شود و بعد از زمان ایمنی (حدودا” ۷ ثانیه )دستگاه ریست می کند 

·نشت آب در مدار گرمایش
·اشکال در شیر پرکن دستی
·اشکال در مبدل ثانویه
·اشکال در منبع انبساط

۵- افزایش یا کاهش فشار مدار اولیه
·وجود هوا در مبدل ثانویه·
·اشکال در فلوسوئیچ اب مصرفی.

۶-با باز کردن شیر آب گرم مشعل خاموش می شود .
·سنسور شوفاژ یا آب گرم مصرفی را بررسی کنید·
·شیر سه راهه به طور کامل مدار شوفاژ را نمی بندد·
·مسیر بای پاس باز است.
·پمپ کار نمی کند یا سرعت لازم را ندارد.
·اشکال در لولهکشی یا شیرهای مخلوط(مخلوط شدن اب سرد و گرم ).

۷- آب گرم کافی نمی باشد یا دمای لازم را ندارد.
·اشکال در مبدل اولیه یا ایجاد رسوب در آن·
·فشار مدار اولیه (مدار شوفاژ)کم است.
·فشار گاز مناسب نمی باشد.
·سنسور شوفاژ و آب گرم مصرفی را بررسی نمایید.

۸-مصرف آب گرم همراه با صدا
·الکترود یون اشکال دارد.
·مدار تشخیص شعله در برد الکترونیک ایراد دارد.
·ترموستات دودکش به علت عدم تخلیه گازهای احتراق

خروجی قطع می شود (دودکش ایراد دارد.) راه اندازی -نصب-مراقبت-تنظیم-پکیج

۹- قطع متوالی دستگاه پکیچ
·سنسور مدار شوفاژ ایراد دارد.
·پمپ را بررسی نمایید.
·مسیر هوا گرفته است.
·لوله کشی اشتباه است.
·لوله های مدار گرمایش مسدود است.

۱۰-رادیاتورها گرم نمی شوند.

سوال ۱: علامت اختصاری “آب گرم مصرفی

” و “آب داغ گرمایشی” در مدار نقشه کشی چیست؟

جواب:
• آب گرم مصرفی :
• آب داغ گرمایشی :

سوال ۲: برای نصب پکیج در آشپزخانه، فاصله پکیج

تا کابین ،چه مقدار باید باشد؟

جواب : فاصله پکیج تا کابین از هر طرف حداقل ۱۰ سانتی متر

و از جلو ۴۵ سانتیمتر باید در نظر گرفته شود.

تا امکان سرویس در زمان مورد نیاز میسر باشد.

سوال ۳: به چه علتی ،فشار سیستم در مدار پکیج کاهش می یابد؟
جواب: برای این پدیده چند علت مهم زیر را می توان عنوان نمود.

– ممکن است در سیستم لوله کشی و یا اتصالات ،

نشتی وجود داشته باشد.

– همواره به هنگام هواگیری خودکار از شیرهای هواگیر ، مقداری بخارات هم خارج می شود و همین باعث می شود به مرور فشار سیستم کاهش بیابد.

– فشار بالای سیستم ، باعث عمل نمودن شیر اطمینان می شود.

– در نهایت مبدل اصلی دستگاه نشتی داشته باشد.

جهت کلیه خدمات تعمیر و سرویس پکیج شوفاژ دیواری با ما تماس بگیرید.

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *